Крими

Велосипедист предизвика пътен инцидент в Лом

  20.09.2018 13:39             
Велосипедист предизвика пътен инцидент в Лом

Велосипедист и мотоциклетист пострадаха при инцидент на пътя в Лом. По данни на областната дирекция на МВР в Монтана, в сряда около 17 часа в районното управление е получено съобщение за възникнало ПТП с двамата пострадали. На място е изпратен екип на "Пътна полиция", който е установил, че инцидентът е възникнал на ул. "Пристанищна" в града. Извикан е екип на спешния център.

На място е установено, че около 17 часа велосипедистът В.И. /64 г./, местен жител, се е движел с посока от жп гара Лом към ул. "Александър Стамболийски". Мъжът внезапно е предприел преминаване от лявата в дясната пътна лента, без да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението и е блъснат от движещия се покрай него в посока ул."Александър Стамболийски" мотоциклет "Сузуки ГСР-600" с монтанска регистрация, собственост и управляван от А.А. /32 г./ от Лом. При ПТП-то са нанесени материални щети по мотоциклета и велосипеда. Водачите са изпробван за алкохол с техническо средство "Алкотест 7510", пробите и на двамата са отрицателни.

На водача на велосипеда е съставен акт по закона за движение по пътищата и е настанен в интензивното отделение на ломската болница с фрактура на черепа, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.