Събития

Калин Каменов: Враца не може да си позволи нови тролейбуси

  28.08.2018 13:44             
Калин Каменов: Враца не може да си позволи нови тролейбуси

Бъдещето на градския транспорт ще бъде разисквано съвсем скоро на извънредна сесия, това обеща по време на дебатите за нов управленски мандат в „Тролейбусен транспорт“ кметът Калин Каменов. Той призова сенаторите за доблест и съвест, когато вземат решение.

„В България всеки разбира от футбол и политика, а във Враца не само от двете, но и от транспорт. Важно е обаче, когато някой се изказва по темата, да се е подготвил и да цитира факти. Иначе рискува да го обявят за популист.

Градският транспорт е тема, която не успяхме да решим по време на нашия мандат – вашият като общински съветници и моят като кмет. Затова трябва да положим усилия и да си свършим работата“, коментира Каменов. Той каза пред съветниците, че често се вози в тролеите и пита пътниците от какво имат нужда. Най-често срещаният отговор е „от сигурност“, а на четвърто място идва думата „екологичен“, каза още Каменов. Той напомни, че във Враца има само 4 електромобила, а повечето жители на града карат коли на по 14-15 и дори на повече години, но имат мнение за това дали градският им транспорт е екологичен. „И аз искам да карам нов електромобил на „Тесла“, но се возя в БМВ на 15 г. Същото е положението и с врачани, затова трябва да избираме междуе възможното и реалното. На този етап 1 нов тролейбус би ни струвал колкото 4 екоавтобуса. Нямаме 20 000 000 лева, колкото трябват за обновяване на парка на градския ни превозвач“, напомни още градоначалникът.