Свят

Бивш военен и баща на две деца скочи през терасата, за да спаси сина си от сигурна смърт (СНИМКИ)

  17.08.2018 09:23             
Бивш военен и баща на две деца скочи през терасата, за да спаси сина си от сигурна смърт (СНИМКИ)

Баща скочи от балкона, за да спаси детето си от сигурна смърт, съобщава News.co.au. Жестоката драма се е разиграла в австралийския град Сидни. Бившият военен и водолаз Брад Люис бил на гости на приятел заедно с 8-годишния си син Оскар.

Малкият се забавлявал с пистолета си играчка, но няколко от изстреляните "боеприпаси" излетели през отворената балконска врата и паднали на улицата. Момчето излязло на терасата и се провесило през перилата, за да види къде са паднали, но загубило равновесие. Люис видял, че синът му пада, хвърлил се след него и успял да го хване, след което и двамата полетели надолу (от 4 метра височина) и се приземили на бетона. При падането бащата успял да предпази детето с тялото си и да смекчи удара.

След инцидента момчето е със сътресение на мозъка, фрактура на костите на черепа. Той вече е изписан от болницата и се възстановява вкъщи. Татко му получил открита черепно-мозъчна травма, сътресение и мозъчна контузия и травма в областта на врата. Лечението му ще продължи между половин и една година.

Превод: БЛИЦ