Събития

Баби с бастуни куфеят на рокфест СНИМКИ

  13.08.2018 14:54             
Баби с бастуни куфеят на рокфест СНИМКИ

Седем култови рок групи забиха на феста в берковското село Комарево. Първото издание на фестивала е благотворително – целта е да се съберат средства за ремонт на старото читалище, разказа кметът Цвета Йорданова. Енергичната млада жена и съпругът й са организатори на рок празника, а идеята им е не само да помогнат на хората в селото като ремонтират читалището, но и да върнат рока в Северозапада.

Цвета е кметски наместник от октомври миналата година. Пристигнала от София, оженила се за ученическата си любов Богдан и решила, че Комарево е нейният дом – днес и в бъдеще.

„Двамата с Богдан сме убедени, че има смисъл да търсим начини да съживим селото и да доведем повече хора, които да видят това прекрасно кътче от България, което незаслужено остава настрани от популярните дестинации, а има много какво да предложи.”, казва енергичната кметица.

През пролетта Цвета и Богдан възстановиха библиотеката в Комарево. Там нямало нито една книга и двамата организираха кампания. Кашони с литература пристигаха от цялата страна и в момента в селската библиотека има 3500 тома. Ремонтирани са и помещенията и от март там вече има живот, а читателите се множат ежедневно.

„Комарево рок фест е следващата част от нашата кампания, първото издание бе с цел набиране на средства за ремонт на читалищният ни салон. Всичките групи участват  без хонорар. Идеята ни е фестивалът да продължи да съществува и да бъде  място за изява на нови и млади групи от района на Северозападна България, които нямат достъп до голямата сцена. Искаме тук в Комарево да покажем тези страхотни и нахъсани млади музиканти, а фестивалът да продължи да съществува с некомерсиална цел.”, подчертава Цвета.

В събота на сцената на поляната пред кметството в селото забиха ELIZABET’S ROSES, TOXIC BLAST, ROCK ON, EAGLE HEART, ЛИКВИДАТОР, ДЕДАЛ  и хитовите ЕРИДАН. А публиката беше разнородна – от бебета до баби с бастунчета, които куфееха заедно с младите.