Събития

Дългогодишен директор на "Елисейна" навърши 80 години

  20.07.2018 15:41             
Дългогодишен директор на \

Навръх Илинден в село Крапец бе отбелязана 80-годишнината на местния благодетел инж. Илия Николов. Организатори на събитието бяха  председателят на читалище „Светлина 2007“ Дафина Цветкова  и председателят на църковното настоятелство към храм „Св. Димитрий Мироточец“ Бистра Банкова-Георгиева. Организаторите взели решение, кръглата годишнина да честват на имения му ден.

Инж. Илия Николов е дългогодишен изпълнителен директор на металургичния комбинат в с. Елисейна– благодетел, общественик и дарител.

За неговата всеотдайност и изключителен принос в изграждането на с. Крапец, рожденикът получи плакет и поздравителен адрес от кмета на Община Мездра инж. Генади Събков.

Бистра Георгиева беше подготвила колажи от снимки за юбиляря – един с фотографии от неговите обществени изяви, другият – с обектите и символите, които е подпомогнал и е инициатор за възстановяването им - храм „Св. Димитрий Мироточец” и Ритуалната зала в с. Крапец, скулптурата на „Кавалджията“ и др. Рожденикът получи и тритомника „Българска история в 100 събития“.

Присъстващите пожелаха на юбиляря, да е здрав и да ги събере отново на своята стогодишнина.