Konkurent
ТДМ

Здраве

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

2018-09-12 04:00 1497 0

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

Сигурно сте виждали херпес на устните на другите повече от веднъж, или самите вие сте страдали от варицела като малки. Може би сте смятали, че това са различни болести, но те имат само един източник - вирусът херпес! Много хора погрешно вярват, че "треската на устните" е просто лека настинка.

Такива хора не вземат предпазни мерки (отделни ястия, кърпи, продукти за лична хигиена) и могат да заразят повече хора около тях. Този вирус също е хитър, защото е способен бързо да се разпространява от човек на човек и има четири начина да влезе в тялото (по въздуха, при допит, сексуален контакт, от майка на бебе)!

Херпесен вирус

За съжаление вирусът все още не е напълно изучен, така че трябва да сте много внимателни, за да не станете жертва на коварната болест.

Докато вирусът е в клетките на тялото в т. нар. "спящ режим" , не е опасен, но активирането му може да доведе до следните заболявания:

Херпес симплекс, генитален херпес и варицела се крият в невроните (нервните клетки). Между другото, в мозъчната кора се съдържат около 10-20 милиарда.

И това е интересно:7 домашни трика за справяне с херпес

Херпесният вирус е толкова коварен, че ако например детето страда от варицела, тогава възрастен, след като се зарази, придобива друга форма на вируса - херпес зостер (херпес зостер).

Херпес зостер се появяват точно на мястото на тялото, където има нервни клетки, засегнати от херпесния вирус. Това може да бъде всяка област на кожата.

Но най-опасното нещо е вирусът да попадне в мозъка. Когато темпоралният лоб е заразен, последствията могат да бъдат и смъртоносни.

Някои хора оцеляват, но те получават сериозни мозъчни увреждания. След заболяването те изглеждат напълно здрави, но объркват цели класове обекти (животни, цветове, инструменти), без да виждат разлика между тях. Човек не може дори да различи образа на истинска птица от картина.

Това е мозъчното увреждане в резултат на херпесния вирус, което показва как мозъкът ни съхранява и класифицира получената информация.

Вероятно херпесният вирус е включен в категорията, която се пожелавате и на враговете си.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
7 съвета, които ще запазят храната ви свежа всеки ден
2018-11-14 04:00
167 0
Понякога нямаме възможност да пазаруваме всеки ден максимално свежи продукти. За щастие обаче съществуват различни трикове, благодарение на които ще поддържате храната в добро състояние…

С какво да заместим кафето? Седем ефективни предложения
2018-11-13 04:00
351 0
Кой не обича кафе? Това все пак е една от най-консумираните напитки в света. Всеки ден се консумират приблизително един милиард чаши. Същевременно обаче учените…

7 метода за пречистване на черния дроб от токсини
2018-11-12 04:00
566 0
Натоварванията на средата могат да напълнят тялото ни с токсини Понякога не си даваме сметка до каква степен организмът ни е замърсен от токсини и…

Как да намалим холестерола – без лекарства и хапчета
2018-11-11 04:00
519 0
Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Има фактори, които са сериозна предпоставка – като гени, възраст,…

актуален брой на вестник Конкурент