Konkurent
ТДМ

Здраве

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

2018-09-12 04:00 1632 0

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

Сигурно сте виждали херпес на устните на другите повече от веднъж, или самите вие сте страдали от варицела като малки. Може би сте смятали, че това са различни болести, но те имат само един източник - вирусът херпес! Много хора погрешно вярват, че "треската на устните" е просто лека настинка.

Такива хора не вземат предпазни мерки (отделни ястия, кърпи, продукти за лична хигиена) и могат да заразят повече хора около тях. Този вирус също е хитър, защото е способен бързо да се разпространява от човек на човек и има четири начина да влезе в тялото (по въздуха, при допит, сексуален контакт, от майка на бебе)!

Херпесен вирус

За съжаление вирусът все още не е напълно изучен, така че трябва да сте много внимателни, за да не станете жертва на коварната болест.

Докато вирусът е в клетките на тялото в т. нар. "спящ режим" , не е опасен, но активирането му може да доведе до следните заболявания:

Херпес симплекс, генитален херпес и варицела се крият в невроните (нервните клетки). Между другото, в мозъчната кора се съдържат около 10-20 милиарда.

И това е интересно:7 домашни трика за справяне с херпес

Херпесният вирус е толкова коварен, че ако например детето страда от варицела, тогава възрастен, след като се зарази, придобива друга форма на вируса - херпес зостер (херпес зостер).

Херпес зостер се появяват точно на мястото на тялото, където има нервни клетки, засегнати от херпесния вирус. Това може да бъде всяка област на кожата.

Но най-опасното нещо е вирусът да попадне в мозъка. Когато темпоралният лоб е заразен, последствията могат да бъдат и смъртоносни.

Някои хора оцеляват, но те получават сериозни мозъчни увреждания. След заболяването те изглеждат напълно здрави, но объркват цели класове обекти (животни, цветове, инструменти), без да виждат разлика между тях. Човек не може дори да различи образа на истинска птица от картина.

Това е мозъчното увреждане в резултат на херпесния вирус, което показва как мозъкът ни съхранява и класифицира получената информация.

Вероятно херпесният вирус е включен в категорията, която се пожелавате и на враговете си.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Дефицитът на витамин D носи риск от отключване на шизофрения
2019-03-26 04:00
232 0
Нови изследвания установяват, че дефицитът на витамин D засяга един вид мозъчно “скеле”, което поддържа невроните. Тази находка може да доведе до нови терапии за…

Какво е холин и защо ни е толкова нужен
2019-03-25 17:20
211 0
Малко хора знаят, че холинът, който дори не се счита за витамин, играе решаваща роля в работата на човешкия организъм. Днес ще ви разкажем как…

Това са 4-те най-ефективни и здравословни начина да се будим рано сутрин
2019-03-24 04:00
440 0
Много хора, за да не закъсняват за работа, са принудени да станат твърде рано. В резултат на системна липса на сън в средата на деня,…

Диетоложка обясни защо кафето трябва да се пие до 10 часа сутрин
2019-03-23 04:00
507 0
За ползите и опасностите от кафето може да се говори безкрайно. Повечето хора по света започват сутринта с чаша ароматно и силно кафе. Тази напитка наистина…

актуален брой на вестник Конкурент