Konkurent
ТДМ

Здраве

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

2018-09-12 04:00 1402 0

Херпесът не е просто леко кожно заболяване. Всъщност, той е по-опасен, отколкото си мислите!

Сигурно сте виждали херпес на устните на другите повече от веднъж, или самите вие сте страдали от варицела като малки. Може би сте смятали, че това са различни болести, но те имат само един източник - вирусът херпес! Много хора погрешно вярват, че "треската на устните" е просто лека настинка.

Такива хора не вземат предпазни мерки (отделни ястия, кърпи, продукти за лична хигиена) и могат да заразят повече хора около тях. Този вирус също е хитър, защото е способен бързо да се разпространява от човек на човек и има четири начина да влезе в тялото (по въздуха, при допит, сексуален контакт, от майка на бебе)!

Херпесен вирус

За съжаление вирусът все още не е напълно изучен, така че трябва да сте много внимателни, за да не станете жертва на коварната болест.

Докато вирусът е в клетките на тялото в т. нар. "спящ режим" , не е опасен, но активирането му може да доведе до следните заболявания:

Херпес симплекс, генитален херпес и варицела се крият в невроните (нервните клетки). Между другото, в мозъчната кора се съдържат около 10-20 милиарда.

И това е интересно:7 домашни трика за справяне с херпес

Херпесният вирус е толкова коварен, че ако например детето страда от варицела, тогава възрастен, след като се зарази, придобива друга форма на вируса - херпес зостер (херпес зостер).

Херпес зостер се появяват точно на мястото на тялото, където има нервни клетки, засегнати от херпесния вирус. Това може да бъде всяка област на кожата.

Но най-опасното нещо е вирусът да попадне в мозъка. Когато темпоралният лоб е заразен, последствията могат да бъдат и смъртоносни.

Някои хора оцеляват, но те получават сериозни мозъчни увреждания. След заболяването те изглеждат напълно здрави, но объркват цели класове обекти (животни, цветове, инструменти), без да виждат разлика между тях. Човек не може дори да различи образа на истинска птица от картина.

Това е мозъчното увреждане в резултат на херпесния вирус, което показва как мозъкът ни съхранява и класифицира получената информация.

Вероятно херпесният вирус е включен в категорията, която се пожелавате и на враговете си.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
18 неща, които повече няма да можеш да правиш, след като забременееш!
2018-09-25 04:00
76 0
Ти си на седмото небе, защото преди броени дни си разбрала, че ще ставаш майка. Бременността е едно уникално състояние, което променя всяка една жена…

С този прост трик ще пиете повече вода!
2018-09-24 04:00
411 0
Водата е в основата на здравословния живот. Без храна можем да издържим около 3 седмици, но без вода – не повече от 3 дни. Разбира…

Онези, които не пият алкохол, умират по-рано
2018-09-23 14:50
558 0
Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които от време на време посягат към чашката. Звучи абсурдно, но научно изследване на Тексаския университет…

Любителите на скарата може да умрат по-рано
2018-09-23 04:00
513 0
Ново проучване, проведено в Китай установи, че почитателите на този вид месо може да умрат по-рано. Учени от Оксфордския университет се позовават на изследване, в…

актуален брой на вестник Конкурент