Konkurent
ТДМ

Събития

Врачанка изрева от Илиян Нисторов

2018-07-18 05:00 4066 0

Врачанка изрева от Илиян Нисторов
Врачанка изрева от Илиян Нисторов Врачанка изрева от Илиян Нисторов

Читателка на единствения всекидневник в Северозападна България потърси „Конкурент“, за да се оплаче от управлението на шефа на общинското предприятие „Обредни дейности“ във Враца Илиян Нисторов. Това е поредния сигнал от недоволни жители на областния град срещу стопанисването на гробищните паркове. В социалните мрежи има куп оплаквания, на които засега никой не реагира.

Величка Куманова от града под Околчица твърди, че миналата неделя, когато посетила гробовете на покойните си сродници в Стария гробищен парк, се натъкнала на неприятна гледка - непроходими пътеки от бурени до гробовете, а иначе - цветята, които бил засадила върху гробовете – били откъснати и захвърлени настрани. 

„Изпаднах в ужас, след като видях, че на двойния гроб на баба и дядо, бяха изрязани всички цветя, които съм засадила и редовно поддържам. Бях превърнала мястото в цветна градина в памет на покойните, а на някой това явно не му е харесало и е решил да ги почисти. А иначе - по пътеките до гробовете има бурени до кръста“, коментира възмутено жената. Величка се обърнала към няколкото работници, които били там и ги попитала защо са изрязали цветята. Те й отговорили, че така им е наредено.

Жената решила, че трябва да се срещне лично с управителя на общинското предприятие "Обредни дейности“ Илиян Нисторов, за да го уведоми за случая и изкаже възмущението си.

„Какво беше учудването ми, когато вместо да ми съдейства, той ме заплаши, че ще ме глоби, тъй като не съм искала разрешение да засадя цветя върху гробовете, за които аз плащам. Дори ми каза, че ще викне полиция. Възмутена съм, тъй като в цял свят наказват хората, които не поддържат гробищните паркове на близките си, а тук в България всичко е наопаки. Това е колкото смешно, толкова и трагично, а за мен поведението на г-н Нисторов е недопустимо“, разказва Величка Куманова. Жената твърди, че в отговор на въпроса й, управителят на общинското предприятие не реагирал адекватно и само й „похвърлил 5-6 листа, на които била цитирана Наредбата за устройство и управление на гробищните паркове на територията на Враца“, сподели Кузманова.  

„Това са някакви глупости. Чрез Вас, като медия, сезирам компетентните органи да вземат под внимание случая ми, който не е единствен и изолиран. Гробищните паркове трябва да се чистят и поддържат редовно, а не пътеките да са потънали в плевели и буйна растителност. Ако не се вземат мерки, ще поканя и „Господари на ефира“, за да види цяла България чудото, което е тук, във Враца“, коментира Величка.

Достоверността на думите й се доказват от множестото снимки, които плъзнаха из социалната мрежа, както и коментарите на хиляди недоволни от състоянието на двата гробищни парка във Враца. Коментарите под тези постове са унищожителни, а често са съпроводени с доста голяма доза ирония и чист сарказъм.

Ето какво пишат будни врачани в мрежата:

„Един път да умра, и ше съ рОда! Ама като гледам, не е ни да живееш, ни да мреш..“.

Друг пък е написал: „Има идея за търговско дружество с участието на болницата и гробищният парк - всичко да минава по клинична пътека....И двете са на самотек...но поне здравно осигурените да умират спокойно“.

 

Илиян Нисторов отговори на обвиненията - очаквайте подробности.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
В новия брой на
2018-10-22 22:00
224 0
- Прокуратурата погна кмет и общинар заради канабис; - Разкриха мини лаборатория за канабис в Ново село, задържани са двама мъже; - БСП и ГЕРБ…

Представят „Вражалец” и в Мездра
2018-10-22 21:00
93 0
Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”-Велико Търново представя мюзикъла „Вражалец” и в Мездра. Премиерното заглавие ще се играе на 30 октомври от 19 ч. в Дома на…

Общини подариха 11 язовира
2018-10-22 20:00
337 0
Общините са преотстъпили на държавата 11 от всичките 47 язовира в област Монтана. Това е станало  с  решения на местните парламенти, съобщи областният управител Росен…

Мария Лалева с премиера на „Живот в скалите” във Враца
2018-10-22 19:00
120 0
Мария Лалева представя книгата си „Живот в скалите” във Враца. Премиерата на дългоочаквания роман е на 25 октомври /четвъртък/ от 17.30 ч. в Регионална библиотека…

актуален брой на вестник Конкурент