Крими

Фалстарт на делото за катастрофа, при която загина Горилата СНИМКИ

  17.07.2018 12:33             
Фалстарт на делото за катастрофа, при която загина Горилата СНИМКИ

Делото за зловещата катастрофа на Стария пазар във Враца от 28 юли м.г., при която загина човек, а други трима бяха ранени, не тръгна днес в окръжния съд. Процесът не стартира заради промяна в закона, която дава право на сестрата на загиналия Виктор Добренов-Горилата, да предяви претенции за обезщетение. Младата жена липсваше в съдебната зала и затова делото беше отложено за 29 август.

Зловещият челен удар между „БМВ“ и „Пежо“, за който медиите научиха от konkurent.bg, стана на 28 юли вечерта на кръстовище в района на Стария пазар във Враца. Френското возило отивало от филиала на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, а водачът му Ивайло Росенов се опитал да направи ляв завой, като пресече бул. „Мито Орозов“ в посока към ІІ градска поликлиника. Пътуващите в „Пежо“-то били тръгнали да вземат своя позната от блоковете в квартал Вапцаров, когато върху тях връхлетяло немското возило, управлявано от Томо Томов.

Според експертизи, представени на съда, „БМВ“-то се е движело със скорост 103 км/ч при ограничение от 40 км/ч, макар потърпевшите да коментират, че километражът е бил засякъл на 150 км. От ужасния сблъсък имало и запис, направен от охранителните камери на близка автокъща, за който към момента никъде не става въпрос.

При почти челния удар пострада и служител на МВР - Венци Ангелов, който се движел с колело и пресичал проблемното кръстовище точно в момента на сблъсъка. Венци Полицая дори беше "убит" от един информационен "сайт" в часовете след ПТП-то, но днес дойде в съдебната зала, без да се налага да възкръсва.

При ужасната катастрофа „Пежо“-то беше буквално разкъсано, а при завъртането на френската кола от нея изпхвърчал Виктор Горилата, чието тяло беше открито в близкия пешеходен подлез.

Шофьорите били тествани за употреба за алкохол, но не и за наркотици, твърдят осведомени с разследването.

Преди заседанието в съдебните кулоари се заговори, че „БМВ“-то е летяло заради гонка с друго возило, затова толкова бързо е „прелетяло“ и тъй като е било в ниската част на другия подлез, не е било забелязано навреме.

Почернената майка на Виктор – Ваня, сподели през сълзи, че „обезщетението не я интересува. Тук съм за справедливост .Не трябва да има повече почернени родители“, каза родителката, която преди година погреба сина си.

Според информация на „Конкурент“, двамата участващи в ПТП-то шофьори са сключили извънсъдебно споразумение с прокуратурата, което се очаква да бъде одобрено от съда. Вероятността да им се размине с условни присъди е огромна, коментират близки на почерненото семейство.

Утре само във в. "Конкурент" - какво разказват близки на загиналия мъж и през колко операции е преминал един от пострадалите в зловещата катастрофа.