Събития

Спешно събират средства за Инес

  12.07.2018 16:19             
Спешно събират средства за Инес

Спешен зов за помощ се появи в социалната мрежа. 14-годишната Инес Иванова от Враца е със страшната диагноза метастатичен алвеорален рабдомиосарком и се нуждае от незабавно лечение в чужбина. Нещата вече са на живот и смърт, твърдят близки на момиченцето и очакват подкрепа.

„Помогнете на едно българско дете да живее. Инес е с много метастази, доста тежка диагноза, отписана от българската медицина.  Животът й зависи от пари. Нали няма да загубим 14-годишно дете заради пари?“, молят близките на момиченцeтo.   

Борбата е нелека за Инес и семейството й. Запознати разказват, че след проведена химиотерапия от шест курса, основният тумор и метастазите изчезват. Инес е насочена към хирург, но след обсъждане медиците решават, че не се налага операция. Започва дефинитивна лъчетерапия за 25 курса, но са направени само 10 и в края на април детето е прието в „Пирогов“ с масивен плеврален излив. Започва наново химия и след два курса се установява, че заболяването прогресира - метастази в цялата дясна половина на плеврата на белия дроб, както и туморна маса в субдиафрагмално параветебрално в дясно с размери около 9/6.3см. Туморът й е 12 см. Нужно е лечение в турска клиника, за което са необходими много средства.

„МОЛИМ всички ви, ПОМАГАЙТЕ, сложете кутии в обекти, поканете приятелите си. Ще направим всичко необходимо да осъществим и базари в различни градове! Няма да оставим Инес и семейството й на произвола. Нямаме думи да изразим трагедията, която ги е сполетяла, но имаме силата и желанието да помогнем в събирането на необходимата сума! Очаква се оферта, но време няма.
Колкото по- бързо започнем, толкова по- голям е шанса на Инес!“, апелират организаторите на благотворителната кауза и благодарят предварително на всички добри хора, готови да помогнат.

Ние, от „Конкурент“ също търсим човеци с големи сърца. Нека заедно дарим живот на малката Инес!

Средства могат да се внесат на следната дарителска сметка:

ОББ гр Враца
BG43UBBS80021065830440
BIG UBBSBGSF
Инес Петрова Иванова
Пей Пал : [email protected]