Спорт

„Кръвта вода не става” важи и за фамилията на Яшко, Бети е вече в Левски

  12.07.2018 12:00             
„Кръвта вода не става” важи и за фамилията на Яшко, Бети е вече в Левски

Фамилията на легендата на Ботев /Вр/ Юлиян Емилов-Яшко е поредното доказателство, че и в спорта е валидна максимата „Кръвта вода не става”. 12-годишната му внучка Елизабет Марио Юлиянова, която се състезава за волейболния Чавдар /БС/, бе харесана от гранда Левски на турнир в Тетевен и получи предложение да премине в школата на „сините”.

„Бяхме на проби в столичния клуб и треньорите без много да се колебаят одобриха Бети. Притесняваме се само, че е още малка, но съпругата ми ще почва работа в София, така че ще бъде до нея. От моята кариера знам, че подобни предложения не трябва да се пропускат. Не е сигурно дали ще получиш втори или трети шанс и после цял живот може да съжаляваш. Всички от семейството се гордеем с Елизабет, вярваме че ще се справи, винаги ще бъдем нейна опора”, заяви Юлиян Емилов, който бе изключителен майстор в играта с глава и срещу когото звездите и националите на ЦСКА, Левски, Славия, Ботев /Пд/ и Локо /Пд/ никак не обичаха да играят преди 30-ина години в майсторската „А” група.

Братът на Бети, който носи името на знаменития си дядо – Юлиян Марио Юлиянов пък е в школата на ФК Чавдар /БС/.

Активно със спорт се занимават и другите две внучета на Яшко от дъщеря му. 10-годишната Виктория Валентинова тренира във ВК Чавдар при Севина Кадриева, а Александър Валентинов се подвизава по футболните терени за децата на белослатинския клуб.