Спорт

Съблекалните на „Огоста” стават 7, Община Монтана отпусна 240 000 лв.

  11.07.2018 14:01             
Съблекалните на „Огоста” стават 7, Община Монтана отпусна 240 000 лв.

Усилен ремонт тече в спортен комплекс „Огоста” в Монтана. В момента се реконструират 7 съблекални. Три от тях са чисто нови. Помещенията се намират на приземния етаж в зала „Огоста”. Съоръженията ще се използват от гостуващите мъжки отбори. На 4 съблекални се прави основен ремонт. Три от тях са в зала „Огоста”, а една е в административната сграда на ПФК Монтана. Тези съблекални са за отборите от ДЮШ на клуба. За ремонта общината отпусна от бюджета си 240 000 лв.

„Отделяме изключително голямо внимание за развитието на децата в школата. Стремим се да осигурим отлични условия за тренировки. Убеден съм, че ДЮШ на Монтана е една от най-добрите в региона и ще бъде давана за пример”, категоричен е президентът на клуба Румен Панайотов.

Близо 300 деца тренират футбол. Монтана разполага с 12 гарнитури, две от тях играят в елита - при 17 и 19-годишните. Последното бижу на ПФК Монтана е отборът за момичета до 12 г., който бе сформиран преди по-малко от година и вече има няколко спечелени купи от турнири в София.