Спорт

Кариана почна подготовка с 23-ма, от които 6 нови /Снимки/

  01.07.2018 20:50             
Кариана почна подготовка с 23-ма, от които 6 нови /Снимки/

Кариана започна с 23-ма играчи. Новакът във втория футболен ешелон стартира лятната си подготовка на китния стадион в Ерден.

„Собственикът на клуба Милан Йосифов си удържа на думата и запази почти целия отбор от последния сезон. Така има върху какво да надграждаме. Знаем, че сме новаци, ще е трудно, но колективът е най-силното ни оръжие”, каза наставникът на Кариана Атанас Джамбазки.

Шестима са новопривлечените играчи. 21-годишният вратар Стамен Бояджиев идва от Созопол. Стоян Предев /21 г./ е бранител от Локомотив /София/, а Мартин Таушанов /26 г./ е атакуващ халф от ЦСКА 1948. Ангел Бастунов е най-младият в групата. Полузащитникът е на 19 г. и е юноша на Ботев /Пловдив/. Ивелин Илиев е нападател, като за последно е играл в Розова долина /Казанлък/. Халфът Християн Илиев е собственост на Монтана и ще рита в Ерден под наем.

До края на идната седмица Кариана ще се готви у дома. Търси съперник за контрола на 7 юли. От 10-и до 20 юли ерденчани ще бъдат на подготвителен лагер в Банско. На път за курорта, в София те ще срещнат Царско село. Два дни по-късно в Разлог е двубоят им с Миньор /Перник/. На 14-и и 18 юли в Банско са срещите с Арда /Кърджали/ и ЦСКА 1948. На 20 юли на стадион „Огоста”, в приятелски мач Кариана и Монтана ще направят официално представяне на двата отбора.

От последното решение на Спортно-техническата комисия при БФС станаха ясни датите на първите два мача на ерденчани в професионалния футбол. В 1-ия кръг във Втора лига на 28 юли те приемат Арда в 18.30 ч. На 4 август в 18 ч. пък гостуват на Ботев /Гълъбово/.