Крими

Хлапаци пребиха и обраха дядо

  01.07.2018 12:47             
Хлапаци пребиха и обраха дядо

84-годишен дядо от село Септемврийци е станал жертва на среднощни апаши. Два пъти в една и съща нощ бандитите нахлували в дома му. В събота полицията ги е спипала. И двамата са местни – единият е 12-годишен с инициали М.А., а вторият е стар познайник на криминалистите – 22-годишният В.Д. Той е арестуван, съобщиха от областната дирекция на МВР. Дядото е със синини по лицето. Прегледан е от лекар, опасност за живота му няма.

Сигналът за нападението над К.М. е подаден в петък в полицията в Лом. На мястото веднага са изпратени криминалисти. Пред тях пенсионерът разказал, че бил легнал, когато чул в дома му да нахлуват крадци. Старецът не се обадил и апашите задигнали всичката храна, която успели да открият. След около час се върнали. В.Д. халосал дядото по главата, наритал го и крещял срещу него да дава парите. Човечецът нямал какво да им даде. Двамата нападатели обиколили къщата, не открили пари и се изнесли. После се появила полицията.

Бандитите са спипани няколко часа по-късно. В село Септемврийци нападенията над възрастни и самотни хора не са рядкост. Всички бандити на местни и задигат,каквото им попадне – от стоката по двора, до сиренето в хладилника.