Събития

СНИМКИ Мостът на Краводер отново е опасен за трафика по Е79

  24.06.2018 14:52             
СНИМКИ Мостът на Краводер отново е опасен за трафика по Е79

Мостът на международен път Е79, по който преминава целия трафик между Видин и София, отново е опасен, алармираха читатели на konkurent.bg. С кадри, изпратени на електронната поща на предпочитания информационен сайт в Северозапада, хората твърдят, че нова заплаха дебне шофьорите по пътното съоръжение. Заради сериозното износване, запълнените с бетон дупки в настилката пак са се изровили, а арматурата може да пробие всяка гума.

Припомняме, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ проведоха процедура за избора на изпълнител на основен ремонт на съоръжението, а с отпуснатите към 700 000 лева трябваше да започне ремонт на моста. Фирма „Пътинженеринг – М“ АД продължава да очаква „зелена светлина, за да стартира ремонт на съоръжението над река Ботуня, който трябва да завърши за 90 дни.

Надеждите, че това ще се случи до края на настоящия строителен сезон обаче се топят като сладолед на лятно слънце, тъй като от министерството на регионалното развитие и благоустройството бавят разрешителното за започване на ремонтите. А обявеният в началото на март като сигурен ремонт не е започнал в края на юни...