Спорт

Спортист №1 на Благоевград за 2015 г. ще пази за Ботев, Фиданин се прибра

  20.06.2018 11:25             
Спортист №1 на Благоевград за 2015 г. ще пази за Ботев, Фиданин се прибра

Ботев /Вр/ се готви двуразово у дома за старта в Първа лига. Преди обяд заниманието се провежда във фитнес зала, докато късно след обяд започва истинската тренировка. Всички момчета участват в подготовката с настроение, въпреки тежките натоварвания.

Последното класно попълнение на тима е вратарят на Пирин /Бл/ Красимир Костов. Виканият често в младежкия национален тим страж, все още ненавършил 23 г., е сочен от специалистите като един от най-добрите и перспективни играчи под рамката у нас. В края на 2015 г. той бе избран за спортист №1 на Благоевград, което е достатъчен атестат за неговото майсторство и заслуга Пирин да се завърне в елита. Освен Краси, с тима тренира и 18-годишен страж от Левски-Раковски.

Костов е осмото попълнение на врачани след Юлиан Ненов, Валери Домовчийски, Тодор Траянов, Михаил Милчев, Мариян Иванов, Ангелче Тимовски и Венцислав Керчев.

От началото на седмицата в заниманията се включи и получилият по-дълга почивка Атанас Фиданин, който няма право да играе в първите два мача поради наказание от края на сезона във Втора лига.

Най-вероятно тимът на Сашо Ангелов няма да има контроли до заминаването за лагера в Банско на 27 юни, след като пропадна и плануваната проверка с тим от Армения.

Част от отбора, спечелил промоцията за елита, не са вече Кристиян Григоров, Петър Альошев, Атанас Димитров, Боби Борисов, както и игралите под наем от Левски – Деян Иванов, Атанас Кабов и Александър Любенов.