България

Арест за син пияница, обиждал майка си напук на съдебна заповед за защита

  18.06.2018 09:12             
Арест за син пияница, обиждал майка си напук на съдебна заповед за защита

ияница отива в ареста, след като нарушил съдебна заповед за защита да не тормози майка си. Поредните изцепки на Веселин С. се оказали в рамките на едногодишния период на заповедта и съдът прекратил новото гражданско дело, като дал указания от полицията да преценят дали имат основания да арестуват нарушителя.

Делото било образувано по молба на майката за защита по Закона за домашно насилие от сина й. Жената описала в молбата, че от около 6 години тя и синът й живеят в апартамент, собственост на дъщеря й. Младият мъж системно упражнявал спрямо майка си психическо и икономическо насилие. Той не работел, но всеки ден взимал пари от пенсията на възрастната жена. На месец тя получавала едва 200 лева.

Синът й взимал от парите й, за да си купува алкохол или пращал вечерно време майка си до аптеката да му купувала спирт. Той разреждал спирта с вода и пиел. А ако пенсионерката откажела да му даде пари или да му угоди, той започвал да я псува и да я плаши, че ще я пребие. Възрастната жена подавала молби до съда за защита през 2015г. и през 2017г. Втората заповед изтичала на 2 юни т.г., но въпреки документа, пияницата на 15 май т.г. отново нападнал майка си. Той бил пиян, събудил я и започнал да я обижда с нецензурни реплики. Когато тя му казала да престане и че няма да му даде пари, той побеснял и й казал, че ще я убие. Затова пенсионерката отново подала молба в съда за издаване на заповед за защита. Според магистратите обаче поредното нарушение на сина попада в рамките на издадената през 2017г. заповед и нарушителят бил предаден на полицията и прокуратурата.

монитор