Спорт

С дузпи Монтана спечели „Панчев и Парчето 2018” /Снимки/

  17.06.2018 16:42             
С дузпи Монтана спечели „Панчев и Парчето 2018” /Снимки/

Монтана спечели футболния турнир за деца „Панчев и Парчето 2018”, който се провежда ежегодно в памет на бившите играчи на Септемврийска слава /Михайловград/ Иван Ангелов-Парчето и Георги Панчев. На финала момчетата на треньора Бисер Ефремов победиха с 3:1 след дузпи Миньор /Перник/. Редовното време завърши 1:1.

На терена с изкуствена настилка в парк „Огоста” в Монтана, осем отбора, разпределени в два потока, играха по системата „всеки срещу всеки”.

В група „А” Миньор /Перник/ завърши без загуба с 9 т. „Чуковете” победиха с 2:0 Монтана, с 3:0 Локомотив /Пловдив/ и с 6:0 ДФК Видин. Втори с 6 т. остана Монтана, следван от „смърфовете” и ДФК Видин с по 1 т.

В група „В” Ботев /Враца/ приключи на върха със 7 т. Момчетата на Янислав Яков-Янко и Пламен Йорданов взеха победи над Спартак /Плевен/ с 3:1 и с 1:0 над Прециз /Монтана/, и направиха равен 2:2 с Национал /София/. Прециз завърши втори в потока с 4 т., толкова натрупа и Национал, а Спартак остана с 1 т.

Локомотив /Пловдив/ зае 7-то място в крайното класиране след 5:1 над ДФК Видин.

Национал е 5-и след бой със 7:0 над Спартак /Плевен/. След здрав мач Ботев /Враца/ стана трети, побеждавайки за втори път Прециз - 2:1.

Първенецът тази година беше излъчен след дузпи. Монтана и Миньор завършиха в редовното време 1:1. При изстрелите от бялата точка домакините реализираха два, а перничани направиха два пропуска.

Шампионите взеха и две индивидуални награди.

Йоан Георгиев е №1 при защитниците, а Радослав Славчев бе определен за най-полезен играч.

Призът за най-добър вратар отиде при Валентин Валентинов от Ботев /Вр/, а голмайстор стана Кристиян Димитров от Миньор.

За призьорите имаше купи и медали, а всички тимове получиха по две топки от БФС.

Наградите връчиха кметът на Монтана Златко Живков, председателят на ОС на БФС Радой Христов, Андрей Петров от футболния съюз, президентът на Монтана Румен Панайотов, Рени Панчева – съпруга на Георги Панчев, неговият внук Георги, Веселин Игнатов-Чангата, Ивайло Илиев, Боян Гергов и Ангел Петров -собственик на фирма „Ахат”. Сред гостите беше и босът на Кариана /Ерден/ Милан Йосифов.  

„Благодаря на отборите за участието и спортсменството. Благодаря на родителите и на всички спонсори, помогнали за провеждането на турнира”, каза Радой Христов.

„Аз смятам, че всички деца са победители, защото са избрали най-популярната игра. Убеден съм, че някой ден те ще играят голям футбол. Желая им го от сърце”, заяви кметът на Монтана Златко Живков.