България

Пиян задигна камион и катастрофира насред село

  14.06.2018 09:13             
Пиян задигна камион и катастрофира насред село

ъртво пиян жител на котелското Тича задигна посред бял ден камион и след стотина метра криволичене по улицата се вряза в тухления зид на къща.

Инцидентът с 40-годишният Веселин Илиев  е станал около 15,00 часа на 12 юни пред очите на няколко негови съселяни, които с почуда гледали как изпилият преди това „на крак“ в кварталната кръчма три ракии преспокойно влиза в кабината на паркиран „Пежо Боксер“ и го подкарва. Мъжът подал „мръсна газ“ и возилото, собственост на търговец, който изкупува в района гъби и билки  се понесло по главната улица на селото.Минута по-късно предните гуми удари на бордюра и камионът се забил в тухления зид на къща, само по чудо „шофьорът“ се разминал само с леки наранявания по главата.При проверка  с дрегер станало ясно, че пишман-крадецът е подкарал колата с 2,61 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. По думите на кмета на Тича Якуб Шабанов  съселянинът му имал „лошо пиянство“.

„Докато е трезвен от него по-добър няма, ама пийни ли – не го търси ни за приказка, ни за работа.На няколко пъти се е женил, има две големи вече деца, които избягаха навън , той самият никъде не работи от много време. Пак хубаво, че не е имало деца на улицата, че щеше да стане голямо чудо…“, коментира селският управник.

Срещу вече осъждания за други престъпления Илиев са образувани три досъдебни производства, оставен е за 24 часа в ареста на РУ „Полиция“ – Котел за да изтрезнее преди да бъде разпитан.