Крими

Баба, дядо и внуче пострадаха при пожар

  13.06.2018 12:01             
Баба, дядо и внуче пострадаха при пожар

Животът на възрастния мъж виси на косъм

Възрастно семейство и 7-годишното им внуче са пострадали при пожар, вилнял в дома им в Лом  във вторник към 16,20 часа, съобщиха от полицията. 69-годишната Нели В. и 7-годишният Кристиян са в стабилно състояние, но животът на дядото – 74-годишният Кръсто Николов виси на косъм, казаха от полицията.

„Николов е в реанимация в много тежко състояние. Въздържаме се от прогнози. Бабата и детето са сравнително добре. Обгазени са, тя е леко обгоряла, но се възстановява и ще овладеем положението”,каза за „Конкурент” шефът на болницата в Лом д-р Георги Савков.

Пожарът е тръгнал от късо съединение в електрическото табло на апартамента. Семейството живее на петия етаж в жилищен блок на улица „Славянска”. Късото съединение подпалило кабелите и всичко се задимило. Пушек обгърнал целия вход и двата съседни апартамента. Кръсто Николов е открит в безсъзнание, паднал в коридора, потънал в гъст дим. Когато лумнал пожарът,  бабата и детето били на терасата и това ги е спасило. Те са обгазени докато се опитвали да излязат и да потърсят помощ, казаха от полицията.

Кръсто Николов е известен и уважаван в Лом. Бил е директор на електрокарния завод, председател на БСП и за кратко председател на общинския съвет в града.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.