Събития

Зъболекар от Монтана спечели „Усмивка на годината”

  05.06.2018 15:11             
Зъболекар от Монтана спечели „Усмивка на годината”

Д-р Константин Константинов от Монтана е един от двамата наградени в Националния конкурс "Усмивка на годината". Той спечелил международната комисия с изключителния професионализъм при корекция на зъбите на 15-годишно момиче. Пациентката му вече е 20-годишна , студентка с перфектно подредени зъби и прекрасна усмивка.

Д-р Константинов е ортодонт. Когато преди пет години, когато  девойката влязла в кабинета му, започнал дългият път и за двамата. Ортодонтското лечение продължило цяла година. След това били доизградени изтритите зъби. С манипулацията се заел колега на д-р Константинов в столицата. Така се стигнало до перфектната усмивка, която донесла наградата на стоматолога  от Монтана.

Националният конкурс  е създаден през 2007 г. от българското издание на международната дентална медия вестник "Дентал Трибюн". В него вземат участие специалисти от различни сфери на денталната медицина, които се състезават в шест категории. Работата на д-р Константинов е оценявало международно жури -   д-р Франческо Минтроне от Италия, д-р Ставрос Пелеканос от Гърция, д-р Рафи Романо от Израел и д-р Флорин Кофар, Румъния. От 7 ортодонти комисията обявила двама за победители - д-р Константин Константинов от Монтана и д-р Мила Стоянова от Варна.

Четете повече в специалното приложение "Здравето с "Конкурент"