Събития

Валентина Панова издаде нова книга

  05.06.2018 14:33             
Валентина Панова издаде нова книга

Врачанската писателка Валентина Панова издаде 11-тата си по ред книга. Тя е озаглавена „Разкази за хора и животни“, а редактор на изданието е Станислав Марашки – председател на Конфедерацията на българските писатели.

„Книгата „Разкази за хора и животни“ на Валентина Панова е написана в два раздела. В първият раздел „Незабравени образи“ читателят се среща с човешкото ежедневие. Във втория раздел, озаглавен „Яница и животните“, авторката ни поднася преразкази на истории, подсказани от нейната внучка Яница, което прави тези срещи с животни прости разкази за доброто в природата, илюстрирано чрез примера на всички живи същества, населяващи нейната белетристична вселена“, пише в анотацията редакторът на книгата.

Валентина Панова е родена в с. Голямо Пещене, Врачанска област. Живее и работи в гр. Враца. Била е кореспондент на в-к „Транспортен глас” и редактор на предаването „Шарена кошница” в радио Враца. Свои творби е печатила във вестниците: „Отечествен зов”, Септемврийско дело”, „Транспортен глас” и др. Стихотворения и разкази на Валентина Панова са печатени в в юбилейния брой на антология „Развитие” – издание на Съюза на свободните писатели, сборника на клуб „Арфа”, „От върха на моите години”, сборника „Той не умира”, антология „Ирин Пирин“, алманах „Околчица”, алманах на клуб „Ковачница”- с. Игнатица, където е и член. Издала е десет книги - със стихове, разкази, фейлетони и афоризми.

Председател е на Конфедерацията на българските писатели – филиал Враца, Регионален координатор на КБП. Председател е на поетичен клуб „Алфа“-Враца, секретар на СБЖ – филиал Враца.

Получавала е награди от национални конкурси. Наградена е през 2006 г. със „Златен боб“ на Бобфеста в с. Радуил. През 2017 г. е носител на наградата - званието „Председател на годината“ на КБП.