Konkurent
ТДМ

Здраве

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

2018-06-09 06:00 1685 0

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

Бананите са един от най-популярните и също един от най-полезните плодове в света. Въпреки че идват от тропиците, те се отглеждат по целия свят.

Бананите имат богат хранителен профил, който включва витамини, минерали и други хранителни вещества. Това, заедно с приятния им вкус, е причината те да са любимите на милиони хора по целия свят.

Бананите са богати на фибри, магнезий, калий и други хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае ежедневно.

Ето 10 причини, поради които трябва да включите банани във вашата диета:

1. Благодарение на изобилието от фибри, бананите са чудесни за вашето храносмилане. Те нормализират движенията на червата и предотвратяват проблеми като подуване и лошо храносмилане.

2. Бананите съдържат много триптофан, прекурсор на серотонина, който може да ви помогне да спите по-добре. Наличието на триптофан също прави бананите отлично средство за облекчаване на тревожност и депресия.

3. Консумирането на банани преди и след тренировка ще ви даде енергия и ще подхрани мускулите с необходимите витамини и минерали.

4. Поради изобилието на калий и ниските нива на натрий, бананите могат да регулират кръвното Ви налягане и да предотвратят различни сърдечно-съдови проблеми

5. Бананите са пълни с витамин В6, който има противовъзпалителни свойства, което ги прави отличен избор за хора, страдащи от проблеми със ставите.

6. Бананите също са пълни с желязо - необходим минерал, който може да помогне на тялото ви да произведе нови червени кръвни клетки. Това е полезно за хора с анемия.

7. Ако имате диабет, яжте банан, за да предотвратите глюкозните скокове.

8. Благодарение на изобилието от полезни елементи като калий, бананите ще "хранят" мозъка ви и действително ще ни направят по-умни.

9. Тропическите плодове могат да подобрят усвояването на калций в тялото и да направят костите ви по-силни.

10. Според едно скорошно проучване, бананите могат да имат способността да лекуват и предотвратяват раковите заболявания на бъбреците. Тъй като те могат да подобрят усвояването на калций в организма, те също са отлично естествено средство за лечение на камъни в бъбреците.

jenata.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
10 особености на тялото, които се срещат при малък процент от хората
2018-06-23 06:00
358 0
Всеки е уникален по свой начин, но някои от нас имат редки черти, които се срещат при по-малко от пет процента от населението по света.…

7 неща, които не трябва да се правят след сауна
2018-06-22 06:00
470 0
Ходенето в сауна е стара славянска традиция. Там благодарение на топлата пара човек не само прочиства организма си, но и получава много други ползи за здравето. Освен положителните…

Кажете край на прекомерното изпотяване с лесна домашна рецепта
2018-06-21 06:00
814 0
Времето се затопля все повече, а с него се появява и онзи досаден проблем с прекомерното изпотяване. Затова не чакайте дълго и си направете домашен…

Запекът вече няма да бъде проблем, ако консумирате тези 3 храни
2018-06-20 06:00
1021 0
Около 14% от хората в света изпитват хроничен запек в даден момент. Симптомите на запека включват по-малко отделяне на изпражнения – по-малко от три пъти…

актуален брой на вестник Конкурент