Konkurent
ТДМ

Здраве

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

2018-06-09 06:00 1777 0

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

Бананите са един от най-популярните и също един от най-полезните плодове в света. Въпреки че идват от тропиците, те се отглеждат по целия свят.

Бананите имат богат хранителен профил, който включва витамини, минерали и други хранителни вещества. Това, заедно с приятния им вкус, е причината те да са любимите на милиони хора по целия свят.

Бананите са богати на фибри, магнезий, калий и други хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае ежедневно.

Ето 10 причини, поради които трябва да включите банани във вашата диета:

1. Благодарение на изобилието от фибри, бананите са чудесни за вашето храносмилане. Те нормализират движенията на червата и предотвратяват проблеми като подуване и лошо храносмилане.

2. Бананите съдържат много триптофан, прекурсор на серотонина, който може да ви помогне да спите по-добре. Наличието на триптофан също прави бананите отлично средство за облекчаване на тревожност и депресия.

3. Консумирането на банани преди и след тренировка ще ви даде енергия и ще подхрани мускулите с необходимите витамини и минерали.

4. Поради изобилието на калий и ниските нива на натрий, бананите могат да регулират кръвното Ви налягане и да предотвратят различни сърдечно-съдови проблеми

5. Бананите са пълни с витамин В6, който има противовъзпалителни свойства, което ги прави отличен избор за хора, страдащи от проблеми със ставите.

6. Бананите също са пълни с желязо - необходим минерал, който може да помогне на тялото ви да произведе нови червени кръвни клетки. Това е полезно за хора с анемия.

7. Ако имате диабет, яжте банан, за да предотвратите глюкозните скокове.

8. Благодарение на изобилието от полезни елементи като калий, бананите ще "хранят" мозъка ви и действително ще ни направят по-умни.

9. Тропическите плодове могат да подобрят усвояването на калций в тялото и да направят костите ви по-силни.

10. Според едно скорошно проучване, бананите могат да имат способността да лекуват и предотвратяват раковите заболявания на бъбреците. Тъй като те могат да подобрят усвояването на калций в организма, те също са отлично естествено средство за лечение на камъни в бъбреците.

jenata.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
18 неща, които повече няма да можеш да правиш, след като забременееш!
2018-09-25 04:00
77 0
Ти си на седмото небе, защото преди броени дни си разбрала, че ще ставаш майка. Бременността е едно уникално състояние, което променя всяка една жена…

С този прост трик ще пиете повече вода!
2018-09-24 04:00
411 0
Водата е в основата на здравословния живот. Без храна можем да издържим около 3 седмици, но без вода – не повече от 3 дни. Разбира…

Онези, които не пият алкохол, умират по-рано
2018-09-23 14:50
558 0
Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които от време на време посягат към чашката. Звучи абсурдно, но научно изследване на Тексаския университет…

Любителите на скарата може да умрат по-рано
2018-09-23 04:00
513 0
Ново проучване, проведено в Китай установи, че почитателите на този вид месо може да умрат по-рано. Учени от Оксфордския университет се позовават на изследване, в…

актуален брой на вестник Конкурент