Konkurent
ТДМ

Здраве

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

2018-06-09 06:00 1958 0

Задължително добавете този продукт в диетата си, резултатът ще е смайващ

Бананите са един от най-популярните и също един от най-полезните плодове в света. Въпреки че идват от тропиците, те се отглеждат по целия свят.

Бананите имат богат хранителен профил, който включва витамини, минерали и други хранителни вещества. Това, заедно с приятния им вкус, е причината те да са любимите на милиони хора по целия свят.

Бананите са богати на фибри, магнезий, калий и други хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае ежедневно.

Ето 10 причини, поради които трябва да включите банани във вашата диета:

1. Благодарение на изобилието от фибри, бананите са чудесни за вашето храносмилане. Те нормализират движенията на червата и предотвратяват проблеми като подуване и лошо храносмилане.

2. Бананите съдържат много триптофан, прекурсор на серотонина, който може да ви помогне да спите по-добре. Наличието на триптофан също прави бананите отлично средство за облекчаване на тревожност и депресия.

3. Консумирането на банани преди и след тренировка ще ви даде енергия и ще подхрани мускулите с необходимите витамини и минерали.

4. Поради изобилието на калий и ниските нива на натрий, бананите могат да регулират кръвното Ви налягане и да предотвратят различни сърдечно-съдови проблеми

5. Бананите са пълни с витамин В6, който има противовъзпалителни свойства, което ги прави отличен избор за хора, страдащи от проблеми със ставите.

6. Бананите също са пълни с желязо - необходим минерал, който може да помогне на тялото ви да произведе нови червени кръвни клетки. Това е полезно за хора с анемия.

7. Ако имате диабет, яжте банан, за да предотвратите глюкозните скокове.

8. Благодарение на изобилието от полезни елементи като калий, бананите ще "хранят" мозъка ви и действително ще ни направят по-умни.

9. Тропическите плодове могат да подобрят усвояването на калций в тялото и да направят костите ви по-силни.

10. Според едно скорошно проучване, бананите могат да имат способността да лекуват и предотвратяват раковите заболявания на бъбреците. Тъй като те могат да подобрят усвояването на калций в организма, те също са отлично естествено средство за лечение на камъни в бъбреците.

jenata.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Откриха лесен начин за намаляване на кръвната захар
2019-03-22 04:00
282 0
Може да намалите нивата на кръвната захар без да прибягвате до лекарства. Лекарите достигнаха до това заключение след поредица от тестове. Тяхното изследване е особено важно…

Основните причини за хъркането и как да се справим
2019-03-21 04:00
324 0
Всеки може периодично да хърка в съня си - повечето хора не го виждат като нещо специално. На пръв поглед обаче безвредното хъркане всъщност може да…

Откриха нова опасност от консумацията на яйца
2019-03-20 04:00
584 0
Полезни или вредни са яйцата - богат източник на протеин, но съдържащи и потенциално вредния холестерол, е тема, която се разисква отдавна. Ново изследване вероятно…

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка
2019-03-19 04:00
713 0
Кой в днешно време не се е натъквал на информации колко полезна е водата с лимон. Учени твърдят, че това е нещо прекрасно за тялото…

актуален брой на вестник Конкурент