Спорт

Ботев триумфира и във "Футбол 7", стяга се за бараж и финали в Сливен

  27.05.2018 10:13             
Ботев триумфира и във \

Ботев прибави още един трофей от очертаващия се като много успешен сезон в школата. Прогнозите отпреди седмица, че четата на Янислав Яков-Янко ще триумфира във "Футбол 7" на зона "Враца" се оказаха напълно оправдани. Невръстните таланти на клуба сразиха основния си съперник за титлата Първа Атомна с 10:0 в последния кръг, преминал в Бяла Слатина. Въпреки, че имаха само ден почивка след турнира в Тетевен, врачани не оставиха и капка съмнение в превъзходството си и в това, кой заслужава да стане шампион. Изпълнителният директор на Ботев /Вр/ Денислав Георгиев поздрави на място първенците.

Само адмирации пред този отбор за победния му марш през пролетта. Формацията в края на есенния полусезон бе на 3 място с -11 голова разлика, а сега завършва първа с 24 т. и плюс 47 попадения  /78:31/

Разликата в резултата срещу доскорошния лидер можеше да бъде още по-фрапираща, но при 8:0 Яков смени основния си състав, като влезлите също се представиха отлично.

Сезонът за този отбор обаче не приключва, чака го бараж за републиканско. В първия кръг ботевци почиват, а във втория ще мерят сили с победителя от двубоя Монтана - Видин в Чипровци. На 1 юни ще стане ясен представителят на Северозапада за финалите в Сливен.