Крими

Задигнаха телевизор и ключове за автомобил

  21.05.2018 11:41             
Задигнаха телевизор и ключове за автомобил

Неизвестен извършител разбил къща в село Долна Бела Речка, откъдето задигнало телевизор, ключове за автомобил, а след това и самият автомобил.

По данни на областната дирекция на МВР – Монтана, в неделя около 15.15 ч. на телефон 112 е получен сигнал от 67-годишен софиянец за разбитата къща. На място е изпратен дежурен автопатрул на РУ - Вършец. Сформирана е дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието.

При проведените процесуално-следствени действия е установено, че между 16 ч. на 19 май и 8.30 ч. на другия ден злосторникът е проникнал в къщата, собственост на 65-годишен жител на столицата, като взломил прозорец на приземния етаж и отнел 54-инчов плазмов телевизор "Тoshiba" и ключовете на лек автомобил "Хюндай Санта Фе". Впоследствие е получено обаждане от Второ районно управление при столичната дирекция на МВР, че автомобилът е установен и не е предоставян от собственика на друго лице да го управлява.

По случая е образувано досъдебно производство в столичното рлайонно управление за престъпление по чл.195, ал.1, т.3, от наказателния кодекс.