Крими

Полиция ще пази реколтата от крадци

  09.05.2018 11:18             
Полиция ще пази реколтата от крадци

Служители от областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула предприемт необходимите мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, предотвратяване на произшествия и инциденти, свързани с отглеждането, прибирането, съхранението, транспортирането и търговията със земеделска продукция от реколта 2018 година в региона.

Във връзка с предстоящата кампания е създадена организация за реализиране на  комплексни мерки, целящи опазването на реколтата от престъпни посегателства. За изпълнението на планираните мерки полицейските служители ще работят в тясно сътрудничество с представители на институциите и местната власт. В превантивните и охранителни мероприятия ще участват и съвместни патрули от полицаи, граничари и служители на Зонално жандармерийско управление – Монтана.

Планират се специализирани полицейски операции и съвместни проверки с контролни органи от други институции - Министерство на земеделието, храните и горите, Изпълнителна агенция по горите, Комисия за защита на потребителите, Държавна комисия за стокови борси и тържища и Териториалната дирекция на НАП, с цел оказване на методическа помощ, превенция и документиране на нарушения.