Спорт

Малки атлети се прибраха във Враца с 9 медала от GO!KIDS!

  24.04.2018 12:53             
Малки атлети се прибраха във Враца с 9 медала от GO!KIDS!

Представителите на врачанските клубове във втория турнир от атлетическата верига GO!KIDS! спечелиха 9 медала на националния стадион „Васил Левски” в София. Над 600 деца от цялата страна се включиха в надпреварата. Те се състезаваха в няколко дисциплини според възрастовата си група. Постиженията във всички бегови стартове бяха с електронно измерване.

С 4 отличия се прибраха възпитаниците на СКЛА Ивайло Младенов, който беше представен в състезанието от 16 деца. Деян Цветанов взе злато в скока на дължина и бронз в спринта на 60 м при родените през 2008 г. Цветослав Савчев /2009 г./ стана шампион в скока от място и финишира 4-и на 60 м. Евелина Иванова /2006 г./ е със сребро на 60 м. Вероника Начева /2006 г./ се отчете с 4-о място на 60 м, Анжелина Петкова /2008 г./ е 5-а в скока на дължина, а Марио Валентинов /2002 г./ е 6-и на 100 м.

„Много добре се представиха и всички останали. Огромна благодарност към родителите на децата, които дойдоха на състезанието и помагаха“, каза треньорът Ивайло Младенов.

Герои за Олимпия – Враца станаха Ивона Йорданова /2012 г./ и Елена Мончовска /2011 г./, завоювали 3 медала за клуба. При най-малките Йорданова отново е двукратна шампионка - на 60 м и скок от място. В турнирите до момента от веригата тя не отстъпва първите места в дисциплините. Мончовска пък взе бронза в скока от място с 1.40 м. „Достойно се представиха Наси, Давид, Кристиян, Калоян, Цвета, Деси, Александра и Никола. Важното е, че отново бяхме на „Васил Левски“ на старт. Благодаря на родителите, че подкрепиха децата“, заяви треньорът Юлияна Борисова.

Възпитаниците на Альоша Велков в АК Враца заслужиха 2 отличия. Георги Михайлов стана вицешампион в спринта на 100 м при юноши младша възраст, родени 2001-2002 г. Иван Иванчев се представи достойно при момчетата, родени през 2011 г. В скока на дължина от място той спечели бронз.

 

Организаторите на атлетическата лига GO!KIDS! от Приорити спорт бяха осигурили подаръци за всички участници, независимо дали се качиха на почетната стълбичка, или не. Всеки състезател си тръгна от националния стадион с набор от снимки на най-успешните ни атлети в момента. Целта е по този начин да се популяризират постиженията на елитните ни спортисти сред малчуганите. Следващият турнир GO!KIDS! е през октомври.