Спорт

Ботев /Вр/ сгази съименика си в Гълъбово с 4:0, Монтана изпусна "царете" с 1:1

  23.04.2018 15:53             
Ботев /Вр/ сгази съименика си в Гълъбово с 4:0, Монтана изпусна \

В konkurent.bg проследихте развоя на последните два мача от 26-ия кръг във Втора Професионална лига. Четвъртият Монтана гостува на лидера Царско село, а третият Ботев /Враца/ мери сили в Гълъбово с местния Ботев, който е на 6-о място във временното класиране.  

 

За Царско село излизат: Филип Димитров, Марио Петков, Тейнур Марем, Димитър Руйчев, Георги Хашев, Димитър Петков, Антонио Георгиев, Георги Минчев, Павел Петков, Божидар Кацаров и Светослав Диков.

За Монтана стартират: Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Кристиян Димитров, Владимир Айтов, Саргис Шахинян, Тони Тасев, Сергей Георгиев, Борислав Бладжийски и Иван Коконов.

НАЧАЛО НА МАЧА

Гостите започват по-добре срещата, но са посрещнати с брутални действие от домакините.

В 4-та мин. Хашев е декориран в жълто за грубо нарушение срещу Балджийски, при което халфът на Монтана дълго остана на терена.

В 6-та мин. Руйчев опитва с двата крака да контузи сериозно Коконов, но реферът Железов не дава нищо.

В 10-та мин. Минчев от "царете" бие с глава на 5 метра над вратата.

В 15-та мин. и Павел Петков пробва да пробие отбраната на гостите, но шутът му минава над оградата и полита към близкия софийски квартал.

В 18-та мин. Стефан Цонков уцели гредата на вратата на домакините.

В 32-та мин. Филип Димитров лови топката пред погледа на нападател на гостите.

В 33-та мин. Ивайло Василев спасява по фамозен начин голов удар с глава към мрежата на Монтана. Георги Хашев засече остро центриране от корнер, при което вратарят на гостите с тяло препречи пътя на топката към мрежата.

В 35-та мин. Владимир Айтов можеше да вкара, но се размина с кълбото след пробив по фланга и центриране на Тони Тасев.

Отменен е гол за Монтана в 38-та мин. Коконов шутира силно и топката срещна напречната греда, след което тупна пред голлинията. Отскочилото кълбо беше довкарано от Сергей Георгиев, но попадението е отменено заради засада на последния.

45+1 Иван Коконов направи смешен Хашев и го преодоля, мушкайки топката между краката му. Последва удар от упор, който беше спасен от вратаря на "царете" Филип Димитров.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-та мин. Павел Петков пробива и центрира, но Димитър Петков не може да засече във вратата на гостите.

В 55-та мин. Балджийски стреля остро към вратата на Димитров, но топката се удари у капината на монтанци Михов и се върна към центъра на терена.

Царско село повежда с 1:0 в 59-та мин. Георги Минчев заби топката в мрежата, след като при центриране от ъглов удар вратарят на Монтана Василев увисна и за футболиста на домикинте не беше проблем да реализира. Гостите претендираха за нарушение в атака на Георги Хашев, но реферът Железов не видя такова.  

Монтанци реагираха като ужилени, а Ферарио Спасов вкара в игра бранителя Тодор Колев и нападателя Йордан Йорданов.

В 64-та мин. Тони Тасев се опита да си изпроси дузпа, но си заслужи жълт картон след откровена симулация.

В 68-та ми. Хашев събори Коконов на границата на наказателното поле, а Тасев стреля остро от фаула в долния десен ъгъл, но Димитров с котешки рефлекс избива в корнер.

В 75-та мин. Тодор Колев пада в наказателното поле, но реферът не даде дузпа.

В 77-та мин. гостите отново имаха възможност да вкарат след центриране на Колев, но Михов бие неточно.

Гоооол за Монтана! Атанас Илиев изривнява резултата - 1:1 с добавка отблизо. Преди това вратарят Димитров отби топката при удар от упор, но Илиев забоде кълбото неспасяемо в мрежата в 81-та мин.

В 87-та мин. Атанас Илиев пропусна да се превърне в герой на мача. След центриране на Колев отдясно, нападателят с глава би на сантиметри край вратата от 5 м.

В 88-та мин. Тасев проби до аутлинията и върна топката, но не се намери играч на Монтана, който да я засече.

В 89-та мин. реферът Валентин Железов не се поддаде на провокациите за дузпа на "царете" и не отсъди такава при опит на Диков да си я изкара. Съдията беше заобиколен от играчи на домакините, но не промени отсъждането си.

До края на мача играта се изнерви, а Георги Хашев беше изгонен за втори жълт картон.

КРАЙ НА МАЧА - 1:1.

 


 

За Ботев /Гълъбово/ започват: Мирослав Иванов, Аспарух Смилков, Димитър Трайков, Емилиян Зотев, Иван Цачев, Исус Ангелов, Николай Янков, Пламен Коларов, Рангел Абушев, Реджеб Халил и Цветелин Радев.

За Ботев /Враца/ се пускат: Христо Митов, Атанас Фиданин, Даниел Гаджев, Деян Иванов, Емил Стоев, Ивайло Михайлов, Иван Колев, Иво Харизанов, Кристиян Григоров, Петър Атанасов и Спас Георгиев.

НАЧАЛО НА МАЧА

Гостите започват по-уверени. След серия от атаки към Иванов се стига до дузпа.

В 15-та мин. Спас Георгиев е точен - Гооооол за врачани 0:1.

Гооол за гостите - Петър Атанасов нокаутира домакините с второ попадение за 0:2! Минутата е 18-та.

40-та мин. Гооол за гостите - отново автор е Петър Атанасов, а врачани повеждат с 0:3 на стадион "Енергетик" в Гълъбово.

Гостите са тотален господар на терена, а домакините не знаят къде се намират през първите 45 минути. Агитка от Враца подкрепя своите любимци.

КРАЙ НА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините от Гълъбово се чудят как да не инкасират ново попадение. Темпото на игра спадна.

Ботев стига до четвърти гол, чрез Спас Георгиев и почти сигурно отказва домакините от обещаната помощ в подкрепа на Царско село.

КРАЙ НА МАЧА - 0:4

Ботев /Враца/ се завърна на второто място с актив от 52 точки, с 2 пункта зад "царете". Трети е Локо /София/, който има 51 т., а Монтана е четвърти с 47 точки.