Спорт

Приеха Старт М в БФАС, първият старт е през уикенда във Видин

  18.04.2018 10:39             
Приеха Старт М в БФАС, първият старт е през уикенда във Видин

АСК Старт М /Криводол/ бе приет официално от българската федерация по автомобилен спорт. Новината съобщи председателят на новоучредения клуб инж. Спас Спасов. В началото на седмицата Старт М получи съдебна регистрация, а два дни по-късно - и членство във федерацията.

18 пилоти ще карат този сезон за клуба в рали кроса. Първото изпитание е през почивните дни във Видин.

„Лицензите на всичките състезатели са платени. Не правим разделение на по-добри и по-слаби пилоти. Вярвам, че ще продължим традицията на АМК Старт-Н и ще отстояваме постигнатото досега”, заяви инж. Спасов.

Едно добре познато име в рали кроса се завръща на пистата. За Старт М ще кара Сашо Иванов. Пилотът постигна много в клас „Лада”, а след това кара и при автомобилите с предно предаване. Иванов отново ще се състезава с „Фолксваген Голф” в „Дивизия 2”. Опитният пилот ще се опита да спре хегемонията в тази разновидност на тима от Ботевград. Сашо Иванов ще застане на пистата редом със своя син. Иван Иванов със „Ситроен Саксо” продължава и този сезон да кара за Жико Моторспорт.

Републиканският шампион в рали кроса в „Дивизия 1” Светослав Манастирски е амбициран да дублира титлата си от миналата година. Неговото „Мицубиши Лансер” е напълно обновено. Доста средства вложи екипът му, за да подготви колата. Автомобилът е с нова скоростна кутия, което ще позволи по-добър старт.

Другите асове в големия клас - Емил Минчев със „Субару Джъсти” и Иван Живков-Пожарния с „Ауди” също са направили подобрения на колите си.

В „Дивизия 3” със задно предаване Методи Тодоров-Муто с „BМW” и Цветелин Велков с „Лада” ще се борят за призово класиране.