Крими

/ОБНОВЕНА/ Апаш преби тийнейджърка, отказала да проституира

  17.04.2018 11:13             
/ОБНОВЕНА/ Апаш преби тийнейджърка, отказала да проституира

21-годишен апаш от врачанското село Борован е арестуван и тикнат зад решетките в ломската  полиция. Георги Т. отвлякъл 17-годишната С.И. от село Баница, закарал я в частен дом в ломското село Комощица, където се опитал да я склони да проституира. Тийнейджърката се възпротивила и тогава Георги я пребил. Бандитът блъскал момичета с юмруци по цялото тяло, бил я и с електрически кабел.

Престъпното деяние станало известно на криминалистите  случайно. В понеделник около 15,30 часа в монтанското село Септемврийци полицаи от участъка във Вълчедръм спрели за проверка "Опел Кадет" с врачанска регистрация. Зад волана бил 51-годишния Петър С. от Борован, а в автомобила пътували млад мъж и девойка. По време на проверката момичето успяло да се измъкне от колата и разказало на полицаите, че в събота е отвлечена, закарана в Комощица, принуждавана да проституира и пребита.

Установено е, че извършителят на деянието е пътуващият в колата Георги Т. Той е арестуван, а С.И. е закарана в ломската болница. Там лекарите са установили нараняванията й. Тя била със синини по цялото тяло. Издадено й е медицинско свидетелство.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 155. Ако съдът признае Георги за виновен  в склоняване към проституция, го грозят до три години лишаване от свобода.