Крими

Внимание, шофьори! Започва денонощна акция за скорост

  17.04.2018 10:16             
Внимание, шофьори! Започва денонощна акция за скорост

24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе на територията на цялата страна от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април. Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта". Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за нарушения на скоростните режими.

Точките за контрол на скоростта на територията на област Видин ще бъдат съобразени по време и място с интензивността на движението, в участъците по пътищата, където има условия за управление на МПС с висока скорост, в районите около училища и детски градини. При проверките пътните полицаи ще използват наличните технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

При проведената през месец април 2017 г. 24 часова операция за контрол на скоростта по пътищата в област Видин участваха осем пътни полицаи, а местата за контрол бяха 19. С мобилни технически средства униформените за едно денонощие засякоха 72 нарушения на скоростта – 63 от тях през светлата част на денонощитето, а 9 през нощта.

Превишената и несъобразена с пътните условия скорост остава най-честото нарушение, извършвано от водачи на моторни превозни средства в област Видин. През януари, февруари и март 2018 г. регистрираните случаи на превишена скорост са 2501, за които пътните полицаи съставили пет акта и 2496 електронни фиша.