Събития

Гости от 4 държави посрещнаха в СУ „Никола Войводов”

  16.04.2018 15:05             
Гости от 4 държави посрещнаха в СУ „Никола Войводов”

В глобалния свят, в който живеем, границите вече не са пречка пред контактите между младите хора от цял свят. Опознаването на другия, на начина му на живот и интересите му са сред най-интригуващите неща за децата. А работата по международни проекти е особено привлекателна за учениците именно защото освен срещата с деца на тяхната възраст, представители на други култури,  имат възможност и да посетят техните държави.

На 16 април в СУ „Никола Войводов” посрещнаха учители и ученици от четири държави- Ирландия, Испания, Италия и Гърция, участници в международен проект „Маркетинг на младите предприемачи”. С кратка музикално-сценична програма учениците от СУ „Никола Войводов” показаха малка част от културата, бита  и фолклора на България.

Гостите ще останат 5 дни, в които ще посетят Етнографския и Историческия музей в града, ще изработят и украсят глинени съдове в Етнографския музей, за отмора ще поплуват в училищния басейн, ще се разходят из красивите околности на Врачанския балкан и пещерата „Леденика”, ще направят и екскурзия до София. Наред с удоволствието от общуването и впечатленията от историята, природата и културата на Враца гостите, заедно с домакините, ще изработят двуезичен речник - на английски и на родния си език.