България

Полицаи иззеха близо 4 кг марихуана

  16.04.2018 11:29             
Полицаи иззеха близо 4 кг марихуана

В четвъртък, в 12:20 ч. на пътя между градовете Бяла черква и Павликени е спрян лек автомобил "Мерцедес" с търновска регистрация. Колата е управлявана от собственика Й.Х. на 58 години от с. Патреш.  

В багажника са намерени четири пакета с плодни и цветни връхчета канабис с общо тегло 36 грама. Извършена е и проверка с техническо средство, което отчита употреба на наркотични вещества от водача на превозното средство. 

С разрешение на Районен съд гр. Павликени е извършено претърсване в имота, ползван от Й.Х. в с. Патреш. Иззети са осем полиетиленови пликчета листна маса, плодни и цветни връхчета канабис; четири трилитрови стъклени буркана и три по-малки, също съдържащи канабис; 17 хартиени плика и два кашона канабис. Общото тегло на иззетия наркотик е 3, 786 кг.

Й.Х., който е осъждан за вещно укривателство през 2003 г. от съда в Плевен, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него са образувани две бързи производства – за шофиране след употреба на наркотични вещества по чл. 343б, ал.3 от НК и за държане на наркотици – престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК.

дарикнюз