България

Единият от загиналите в буса край Воденичане имал 12 деца

  16.04.2018 09:35             
Единият от загиналите в буса край Воденичане имал 12 деца

12  деца сираци е оставил единият от загиналите при катастрофата с микробус Форд Транзит  край село Воденичане, станала към 17,00 часа в събота на км 297 по автомагистрала „Тракия“, съобщи кметът на село Хаджидимитрово Тошо Тодоров.

По думите на селския първенец в буса, каран от Васил Йорданов е имало над 20 души: мъже и жени, които се завръщали от масив с лавандула в землището на град Стралджа. Още толкова пътували в буса „Рено Меган“, каран от сина на Йорданов – Валентин.

„Вече не зная колко пъти съм подавал сигнали за това че двете коли пътуват претоварени и че е въпрос на време е да стане беля по пътя. Глас в пустиня…А бизнесът на бащата и сина е да натоварят колкото се може повече хора, от всеки вземат по 7-8 лв в двете посоки…“, допълни Тодоров.

Загиналият Петър Колев /46 г./ е бил в същата кола със съпругата си Султана, която е хоспитализирана в бургаска болница с потрошени ребра и с опасност за живота. Децата на Петър Султана са на възраст от 5 до 17 години, семейството живее в паянтова постройка в ромската махала на Хаджидимитрово.

 При катастрофата загина и още един мъж, жител на близкото село Жельо войвода, който както и останалите бил без документи за самоличност.

Четирима тежко ранени са настанени в ямболската МБАЛ „Свети Пантелеймон“, един е бил откаран и в Сливен, уточниха от ОД на МВР-Сливен.

Документите на катастрофиралия автомобил и на водача са били редовни, тепърва ще се изясняват подробностите, предстои назначаването на серия от експертизи, допълниха от окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство, за 24 часа е бил задържан водачът, на когото предстои да бъде повдигнато обвинение за смърт по  непредпазливост на повече от едно лице при управление на МПС.

Инцидентът е станал на прав участък, нямало е неравности по асфалтовото покритие, допълват от пътната агенция.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Автор Христо Христов