Лайфстайл

Завръща ли се интимната (не)прическа?

  12.04.2018 15:43             
Завръща ли се интимната (не)прическа?

Ерата на епилираните гениталии май вече е към края си.

Или поне в това се мъчат да ме убедят напоследък разгорещените ми разговори с господа и дами, които са се заели ожесточено с правозащитните права на пубисното окосмяване.

Една приятелка, която първа от женската ми хайка дръзна да свали от себе си завета на природата там, долу, сега гордо развява новата си прическа.

Твърди, че настоящият й интимен партньор е в пъти по-възбуден, ако е пропуснала да подкастри интимната си прическа старателно. Заръча ми да не си представям пънкарията на Мата Космата, но твърдеше, че любимият й я предпочита по-натурална, а на нея й се нравил фактът, че вече не виждала женствеността си гола-голеничка.

Завръщането на интереса към интимните косми беше потвърден и от приятел, който е известен в компанията с особеното си чувство за гнусливост. "Да ти кажа честно, не разбирам мъжете, които искат от мацките си да се бръснат или депилират в интимната зона. Това е все едно да правиш любов с девойка на прага на пубертета. На мен това ми граничи с изратеността на детското порно. Харесва ми жената да изглежда като жена.“ Да, може би е малко краен, но пък звучеше откровено в това си убеждение.

Кой знае, може жените и господата, които са в подкрепа на интимните прически да имат право.

В крайна сметка живеем във време, в което ламбърсексуалният мъж е на мода. Не казвам, че трябва да си пуснем безкомпромисно косми по краката, под мишниците, да се навлечем в бархетни ризи, да лъхаме на уиски и да се оригваме като преяли бебета, докато се любим, но пък съгласете се – някак май ни беше писнало от толкова метросексуалщина и от толкова плешивост там, долу.

Окосмението на пубиса, както формата на веждите и прическите, винаги се водят от модата. Неизбежно е. През 70-те гениталиите бяха бухнали от кеф, през 80-те открихме триъгълната форма. Десетилетие по-късно нещата започната да оредяват. И в това пръст имаше порноиднустрията. Актрисите от филмите за възрастни започнаха да премахват излишната природа от половите си органи, защото операторите на порнофилми се опитваха да заврат камерата наистина в най-интимните гънки на своите звезди. Няма как да видиш анатомия, скрита зад шипков храст. Напоследък обаче се наблюдава завръщане към по-богатото оперение в палавите ленти. Малко преди Саша Грей да се пенсионира на 25-годишна възраст от порното, взе, че си „посади“ пубисна прическа, защото така й харесва. И наложи нова, малко тромаво прохождаща мода, но въпреки това устойчива на коломаската.

Най-вероятно е прекалено рано да заявяваме категоричното завръщане на космите върху гениталиите ни, но спор да няма - полъхът на промяната е обърнал посоката на косъма.

Аз обаче ще го карам демоде и ще продължа да посещавам козметика, докато модата не направи пълния си цикъл и отново не дойде на моето. Тогава със сигурност ще пристъпя с депилирани гениталии в нея.

mila.bg