България

Пуснат в отпуска затворник запали къщата на бившата си

  11.04.2018 08:26             
Пуснат в отпуска затворник запали къщата на бившата си

Изтърпяващ наложена му 8 – годишна присъда за опит да убие бившата си съпруга стана обвиняем по ново досъдебно производство – този път за палеж на някогашния си дом в старозагорското село Хрищени. Сигналът за горящата къща  на 64-годишната Кунка Златева бил подаден на телефон 112 малко след 23,00 часа на 9 април, докато пристигнат огнеборците пламъците опустошили покривната конструкция. В хода на досъдебното производство е задържан 61-годишният Иван Маджаров, бивш съпруг на пострадалата, който бил пуснат по Великден в краткосрочен отпуск от затвора.

На 9 май м.г. Маджаров бе осъден на 8 години затвор под дело за опит да убие Кунка като й нанесъл с нож два удара в корема на 29 юни 2016 г. Тогава само бързата намеса на съседи спасили жената от явна гибел.

Жителите на Хрищени са изумени, че съселянинът им е бил пуснат в отпуск преди дори да се станало година от осъждането му. В селото припомнят, че разправиите между Кунка и Иван нямали край, дори преди време двамата застанали пред камерите в телевизионното предаване „Съдебен спор“, за да изясняват взаимоотношенията си пред цяла България.

Автор Христо Христов