Крими

Търговец къта 10 кг тютюн без бандерол в склад за плодове и зеленчуци

  24.03.2018 10:53             
Търговец къта 10 кг тютюн без бандерол в склад за плодове и зеленчуци

Вчера между 10 ч. и 14 ч. служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са провели специализирана полицейска операция, с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български бандерол. Проверени са 5 частни домове и 6 търговски обекти, съобщиха от ОД МВР – Враца.

Установени и иззети са общо 10.140 кг ситно нарязан тютюн и 40 къса цигари с марка „Карелиа” без български акцизен бандерол.

При проверка в частен дом в село Три кладенци, обитаван от Й.Г.Г. на 43 г., който не е криминално проявен, са намерени 140 г ситно нарязан изсушен тютюн и въпросните 40 цигари „Карелиа”. Съставен е протокол от служители на сектор „ПИП”, като установеното количество акцизни стоки са предадени от Георгиев. За случая са уведомени служители на ММГ при териториалното митническо управление в Лом и ще бъде наложена глоба с фиш.

При проверка в склад за плодове и зеленчуци във Враца, стопанисван от ЕООД, с управител П.Д.Д. на 35 г. /криминално непроявен/, са открити 24 прозрачни найлонови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн, с общо тегло 10 кг. Установеното количество акцизна стока е предадено от П.Д. За случая са уведомени служители на ММГ при ТМУ-Лом. Образувано е досъдебно производство по описа на АМ.