Спорт

Монтана е готова за най-голямото спортно събитие в историята си

  23.03.2018 19:23             
Монтана е готова за най-голямото спортно събитие в историята си

Отборите на Цинкарна Целе, Цървена Звезда и Будучност пристигнаха днес в Монтана. В събота и неделя те, заедно с домакините, ще спорят за трофея в Адриатическата лига. Северозападният град е домакин на Финалната четворка в турнира. Това е най-голямото събитие в спортната история на Монтана.
Четирите отбора проведоха своите тренировки в зала „Огоста“, а не в „Младост“, където ще се играят мачове на 24 и 25 март. Причината е полуфиналният волейболен сблъсък на Монтана с ЦСКА от Суперлигата, който тече в момента.
Тази вечер бе и официалната пресконференция в Адриатическата лига. В нея участваха треньорите на четирите отбора, зам.-кметът на Монтана Тихомир Антонов, както и президентът на лигата Сръбобран Филипович и директорът Урош Кранич.
„Надявам се да станат доста добри мачове, интересни за хората в залата и тези, които ще ги гледат в интернет. Смятам, че всеки от четирите тима има достатъчно качества да стане първи, така че не е известно кой ще триумфира в неделя вечер. Надявам се организацията да е на ниво и турнирът да мине добре", каза треньорът на монтанчанки Стефан Михайлов.

Две от неговите възпитанички влязоха в 4 от 5-те класации по най-важните статистически показатели /средно на мач, участие в най-малко 8 срещи/ от редовния сезон на Адриатическата лига. Сара Бут е втора в MVP подреждането с 20.8. Преди нея с 21.3 е единствено Тиара Банкс от Берое /Стара Загора/. Двете са на същите позиции и по най-много овладени борби. Банкс е с 11.1, а Бут е с 8.9. Баскетболистката на Монтана 2003 е трета по най-много блокове с 1.2. Преди нея са Одийра Чидъм от Цинкарна Целе с 1.7 и Патриция Бура от Медвешчак с 1.6. Милана Живадинович от Монтана 2003 пък е 5-а по асистенции с 4.2.