Свят

Дете чудо! Никой не вярваше, че това бебе ще оцелее, но съдбата разпореди друго (СНИМКИ)

  22.03.2018 13:32             
Дете чудо! Никой не вярваше, че това бебе ще оцелее, но съдбата разпореди друго (СНИМКИ)

Преждевременното раждане е последвано от редица здравословни усложнения, които могат да застрашат живота на детето или да затруднят по-нататъшният му растеж.

Въпреки че медицината напредва от година на година, бебетата родени преждевременно просто им е невъзможно да оцелеят.

Понякога обаче се ражда бебе, което преодолява всички мрачни прогнози, така че с право носят прякора "дете-чудо".

Едно от тези деца дойде на бял свята във Великобритания. Това се случило едва в 24-тата седмица от бременността.

Малкото момиче се родило толкова малко и нежно, че мозъкът прозирал през кожата й и тежала само 500 грама. Седем минути след раждането малката Халил Дилон не дишала.

- Знам, че не е хубаво да казваш такова нещо, но когато се роди приличаше на червено извънземно. Изобщо не изглеждаше като бебе, защото все още беше плод. Не сме очаквали изобщо да оцелее. Когато я извадиха от мен, я сложиха в инкубатор. Не биваше да я докосвам, само гледах вените и мозъка през червената кожа, казва Шери, която изпитала родилните контракции през януари 2017. г., но тъй като било рано за раждането, в болницата не знаели какво да правят, така че е била прехвърлена в друг град, в по-добре оборудвана болница.

Пътят продължава 8 часа и включва шофиране с кола и ферибот.

Въпреки това, до раждане не се е стигнало, така че две седмици по-късно е била изпратена вкъщи, защото са предположили, че критичният период е минал и че бебето ще остане в нея. Два дни по-късно, докато седяла вкъщи се случило същото.

- Много се гордея с моя малък боец. Нямаше развити очи, когато тя се родил и лекарите не й даваха никакъв шанс. Накрая напуснахме болницата на 19 юни 2017 г., два дни след като трябваше да се роди, казва Шери.

zdrawe.to