Спорт

Танцьори от 10 държави впечатлиха в „Montana OPEN 2018“

  19.03.2018 15:02             
Танцьори от 10 държави впечатлиха в „Montana OPEN 2018“

За 13-и път зала „Младост” в Монтана се превърна в бална арена, където си дадоха среща най-добрите в спортните танци от 10 държави. Турнирът „Montana OPEN 2018“ е част от календара на българската федерация. Организира се от клуб по спортни танци ОГОСТА данс в партньорство с общините в област Монтана и под патронажа на губернатора Росен Белчев.

Солистката на формацията „Торлашки напеви“ Милена Първанова откри надпреварата с една от най-вълнуващите народни песни - „Зайди, зайди, ясно слънце”. Стартът на състезателната програма по традиция даде един от кметовете. Тази година честта се падна на управника на Община Вълчедрам Иван Барзин.

Първи на сцената се изявиха най-малките, където триумфираха българите Елена Солакова и Атанас Кацарски в категория „Стандартни танци“. Втори са представители на Молдова. В „Латиноамерикански танци“ победиха Гергана Велкова и Давид Абрашев, следвани от двойка от Словения.

В двете категории при младежите се откроиха Виктория Александрова и Алекс Костадинов. В стандартните танци за участници над 19 г. впечатлиха Реджина Хайнал и Кенде Хорват от Унгария, а в латино танците златото е за българския тандем Емилия Джелебова - Мирослав Бонев.

Изпълненията на състезателите бяха оценявани от съдийска бригада, включваща лицензирани рефери от 10 държави.