Спорт

С 5 медала се прибраха мездренски атлети от „Света гора“

  19.03.2018 13:39             
С 5 медала се прибраха мездренски атлети от „Света гора“

С 5 отличия се прибраха мездренските атлети от Велико Търново, където в парк „Света гора“ се проведе 36-ия международен крос „Ивайло“. В надпреварата се включиха над 180 професионални състезатели от България, Румъния, Сърбия и Македония, както и стотици любители. В групата от Мездра бяха 16 човека.

При мъжете на 10 км най-бърз беше Иво Балабанов от клуб Атлет, който финишира за 34:54 мин., изпреварвайки румънеца Емануел-Мариан Трандафир и Илия Куцаров от Локомотив София - Никола Карапетров. Митко Ценов се отказа по време на бягането заради болки в коляното.

При девойките старша възраст на 4 км шампионка стана Дева-Мария Драгиева от мездренския клуб, оставила след себе си Девора Аврамова от Орловец 93 /Габрово/ и Денислава Борисова от Шумен. На същата дистанция при юношите младша възраст Иван Драгановски от Атлет е трети. Той беше изпреварен от първенеца Мелих Мустафа от Шумен и Георги Арсов от Локомотив 55 /Горна Оряховица/. Денис Владимирова от Мездра е 7-а на 2 км при 16-годишните. При момичетата любители на 12-13 г., бягали 600 м, съгражданките й Ива Митова и Памела Емилова са втора и трета. По-бърза от тях беше единствено Анджела Георгиева от Добрич. При момчетата на същата дистанция се пусна Никола Стоичков от железничарския град.