Събития

Представят книгата „Бивши хора”

  15.03.2018 15:54             
Представят книгата „Бивши хора”

Младежкият дом във Враца организира среща – разговор с проф. Вили Лилков и Христо Христов, и  представяне на книгата „Бивши хора”.

„Бивши хора” е едно разгърнато изследване на порочните явления в българския живот през последните 60 години, включително и продължението на влиянието на комунистическия режим след 1989 г.” 

Проф. Вили Лилков споделя, че темата за „бившите хора” се е върнала в съзнанието му, след като през 1998 г. си е прочел досието, образувано му за антидържавна пропаганда и за това, че произхожда от фамилия на „бивши хора”.

През 2014 г. той представи публична лекция, посветена на „бившите хора”, а в следващите две години обедини усилията си с разследващия журналист Христо Христов за написването на настоящата книга.

Проф. Лилков подчертава, че „бившите хора” всъщност са добрите хора, онези, които са били борци са свобода през Възраждането, дарители, родолюбци и истински патриоти.

От излизането на книгата „Бивши хора” през месец май тази година авторите проф. Вили Ликов и Христо Христов участваха в представянето на изследването в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Видин, Габрово и Велико Търново.

Във Враца събитието ще се проведе на 21 март от 17.30 ч. в синя зала на Младежки дом – Враца.