Събития

Рекламират дуалното обучение с "Ден на професиите"

  13.03.2018 16:46             
Рекламират дуалното обучение с \

В края на месеца във Враца ще организират „Ден на професиите“ – това анонсира вчера началникът на Регионалното управление на образованието - Враца Галина Евденова. Тя беше сред официалните гости при откриването на уникален за Враца и единствен за Северозапада кабинет по техническо чертане и 3D проектиране в Професионалната техническа гимназия "Никола Вапцаров"

„Радвам се, че всички те се убедиха, че не просто трябва да очакват подготвени кадри, идващи от образователната система, но и пряко да участват в този процес. Днешното събитие е точното доказателство, че това е правилната посока“, заяви Галина Евденова и допълни, че през тази учебна година 25 са фирмите, които са подписали договори със 7 паралелки за дуално обучение.

Началникът на РУО - Враца информира, че предстои широка информационна кампания във всички средни училища на територията на област Враца във връзка с реализацията на програмата за професионално образование. Първата инициатива „Ден на професията“ предстои да се проведе на 30 и 31 март в Младежки дом – Враца.