Спорт

Ботев губи лошо от Славия при U19, Монтана падна от Левски

  25.02.2018 15:07             
Ботев губи лошо от Славия при U19, Монтана падна от Левски

U19 на Ботев /Вр/ отстъпи с 2:8 на Славия на старта на пролетния полусезон в среща от 16-ия кръг. Силният снеговалеж и студеното време затрудниха играчите и от двата отбора на изкуствения терен в спортния комплекс. Първата опасност създадоха гостите в 5-та мин., когато техен състезател стреля от фаул, но вратарят Константин Иванов се намеси авторитетно. В 16-та мин. „белите“ откриха резултата, след като Пламен Петров елиминира двама бранители и заби топката в горния ляв ъгъл за 0:1. Врачани отвърнаха с мощен шут на Алексзандър Петров от дистанция, отразен трудно от стража на столичани. Гол на Радослав Батов пък бе отменен заради засада, а изстрел на Иван Велчев от границата на пеналта премина на сантиметри над напречната греда.

След почивката Славия овладя инициативата и доминираше напълно до края. В 46-та мин. Пламен Петров удвои преднината, но в ответната атака Иван Велчев върна ботевци в мача. В 56-та мин. Христо Танчев реализира за 1:3, в 65-та и 70-та мин. Димитър Стоянов и пак Петров доведоха резултата до 1:5. В 72-та мин. Тодор Горанов вкара за 2:5. Осмицата за „белите“ оформиха Илиян Кръстев в 76-та мин., Пламен Петров в 85-та и Павлин Христов в 87-та мин. В края на двубоя заради спречкване помежду си бяха отстранени Алексзандър Петров от Ботев и Тодор Йонов от Славия.

Главният рефер Николай Малджански и асистентите му Павлета Рашкова и Любин Димитров се справиха безпроблемно с ръководенето на двубоя.

Монтана пък отстъпи на Левски в София с 0:2. Християн Бориславов отбеляза по едно попадение преди и след почивката, засичайки с глава центрирания от корнер и от фаул. На два пъти и гредите спасиха монтанци.