Събития

Ремонтират път между Козлодуй и Хърлец с почти 6 млн. лв.

  23.02.2018 17:31             
Ремонтират път между Козлодуй и Хърлец с почти 6 млн. лв.

Община Козлодуй спечели проект за 5.789 милиона лева. Предстои реконструкция на общински път IIRC-3054, с. Хърлец, и VRC 1053 в гр. Козлодуй.

Маринела Николова кмет на община Козлодуй  подписа договор с Фонд „Земеделие” за безвъзмездна финансова помощ в размер на 5.789 млн. лева. Със средствата ще бъдат реконструирани и рехабилитирани всички участъци от основния път на Козлодуй – от МЦ „Дарис” до Ботев парк, без отсечките рехабилитирани по Фонд РАО.

В проекта е включено асфалтиране, поставяне на енергоспестяващо осветление, полагане на  оптичен кабел, ремонт на тротоарни настилки. Ще се реконструира и отсечката на пътя към крепостта Аугуста в с. Хърлец с дължина 1.4 км. Проектът следва да се изпълни в рамките на следващите 36 месеца.

„Това е дълго чакан проект от нашите съграждани. С тези средства ще извършим ремонт с който значително ще се подобри пътната инфраструктура в община Козлодуй. С реконструкцията на пътя до Крепостта ще се търси възможност за финансиране на възстановителни дейности по археологическия обект”, каза кметът на община Козлодуй Маринела Николова.

Финансовата помощ е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Програмата за развитие на селските райони. Припомняме, че община Козлодуй кандидатства с проекта пред Фонд „Земеделие” през пролетта на 2016 година.