Крими

Самотник увисна на въжето, дължал пари за телефон

  22.02.2018 16:16             
Самотник увисна на въжето, дължал пари за телефон

Самотно живеещ мъж от мездренското село Игнатица е сложил край на живота си, като се обесил, съобщи сайтът medianews.bg. Според местните причината за фаталното решение на техния съселянин е крайна бедност и дългове.
Тялото на 58-годишния Радослав Ангелов е открито към 19 часа снощи в двора на родния му дом в местността "Султанкин рът". Той бил увиснал на въже под навес за дърва. На ужасяващата находка се натъкнал кметът на селото Иво Костов. Той и Радослав били в близки отношения и селският първенец разбрал, че нещо не е наред, след като приятелят му не си вдигал телефона.
Костов веднага се обадил в полицията и съобщил за случилото се. Пристигналите на място криминалисти не са установили следи от насилие по трупа и констатирали, че става дума за самоубийство.
Допреди година Радослав живеел заедно с баща си, който навремето работел като миньор и се издържали от неговата пенсия. След като баща му починал, останал без средства за препитание. Кметът на няколко пъти се опитвал да му намери работа, дори го уредил чрез свои приятели бизнесмени да започне в Мездра и Зверино, но изпадналият в крайна нужда мъж се отказвал в последния момент - твърдял, че няма да се справи, тъй като вече не бил първа младост.
Въпреки безработицата, Радослав продължавал да трупа дългове. Преди няколко дни получил известие от телекомуникационна компания, на която бил абонат, че дължи повече от 1 000 лв. за телефон. Радослав се уплашил, че ще му вземат и малкото, с което разполага - бащината къща, и заявил неколкократно пред свои познати, че ще сложи край на живота си.
Тялото на мъжа е транспортирано за аутопсия в съдебна медицина. Радослав ще бъде погребан в родното си село.