Спорт

2 тима от Врачанско са мераклии за Трета лига, 93-ма от 96 делегати са подкрепили Боби /СНИМКИ/

  22.02.2018 13:35             
2 тима от Врачанско са мераклии за Трета лига, 93-ма от 96 делегати са подкрепили Боби /СНИМКИ/

Във Враца днес се състоя работно съвещание на ОС на БФС с ръководители и треньори на клубове от областта, участващи в 6-те първенства. В началото на сбирката председателят Милен Бельов изрази специалната благодарност на президента на БФС Борислав Михайлов и шефа на ЗС Бончо Генчев към делегатите от региона, гласували на конгреса. Стана ясно, че 93-ма от 96 представители на зона "Велико Търново" на форума са дали своя вот за Боби Михайлов. По един глас са получили Любослав Пенев и Ивайло Дражев, а една бюлетина е била невалидна.

Уточнен бе и стартът на отделните първенства. Пролетният полусезон в „А“ група започва на 10 март, като мачовете ще са от 15.30 ч. Последният кръг ще бъде на 2 юни. Милен Бельов разясни регламента, който предвижда един отбор да изпадне и един да влезе от пета дивизия. Два тима пък са кандидати за участие в Северозападната Трета лига и отговарят на необходимите условия. Това са ОФК Локомотив /Мездра/ и Ботев /Криводол/. Шефът на ОС разсея напълно оправданите донякъде слухове от последния месец, че Манастирище ще напусне първенството.

Полусезонът в „Б“ група ще започне на 17 март и ще приключи на 26 май. След като се изиграят оставащите 4 кръга от редовния сезон, ще започнат срещите от третия етап, за които бе изтеглен жребий за домакинството. Двойките в първия допълнителен кръг или 15-и поред са: Огоста Б – Ботевъ /Брусен/, Строител /Кунино/ - Любимец /Търнава/, Ураган 33 /Софрониево/  - Ботев /Попица/. Ще почива Искра /Власатица/.

Юношите младша възраст ще стартират на 16 март, а последните срещи са на 1 юни. И в това първенство ще има трети етап. Жребият за 15 кръг противопостави Чавдар /БС/ - Локо /Мз/, Кариана – Ботев /Кр/, Ком – Първа Атомна. Почива – Ботев /Вр/.

Децата и U11 започват кампанията на 10 март с мачовете от отложения есенен кръг. Финалът на първенството се очаква да бъде на 2 юни.

Във „Футбол 9“ отложените есенните турнири в Козлодуй и град Искър ще се състоят на 17 март и 8 април. Вторият дял се открива с надпревара на 25 март. Полусезонът за „Футбол 7“ ще премине от 18 март до 27 май. Първенците от двете първенства отиват на баражи за националните първенства в отделните възрасти.  

Председателят Милен Бельов призова присъстващите към феърплей в предстоящите битки и толерантност към съдиите, за които очакванията са да бъдат на необходимото ниво и решенията им да са безпристрастни.

„Надявам се Дисциплинарната комисия и нейният шеф Димитър Масурански да имат най-малко работа през пролетта“, отправи пожелание към присъстващите Бельов.

Възможни са промени в датите за старта на отделните първенства заради метереологичните условия, предупредиха от ОС на БФС.