България

Пиянски скандал завърши с убийство

  19.02.2018 10:43             
Пиянски скандал завърши с убийство

36-годишен варненец уби в пиянски скандал свой приятел от детинство. По-късно убиецът бе издирен и задържан от криминалисти в ОД на МВР-Варна. 36-годишният Венцислав А. е привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК и задържан с цел довеждането му в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”, уточниха от Окръжната прокуратура във Варна, под чието ръководство е проведено разследването на тежкото умишлено престъпление.

34-годишната жертва Явор и неговия убиец били стари приятел от детството. Навръх Трифон Зарезан, 14 февруари, т.г. варненец подал сигнал в ОД на МВР-Варна за открит в безпомощно състояние мъж пред вход 5 на блок 404 в кв. „Владиславово”. Намерният на мястото бил идентифициран като 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Той веднага бил транспортиран от специализиран автомобил на ЦСМП-Варна към болница, но по пътя пострадалият починал в линейката.

Причина за смъртта му са множество травматични увреждания, вследствие на нанесения му жесток побой, показват данните на съдебните медици, извършили аутопсията. Досега, при проведените процесуално-следствени действия, е установено, че Явора е живеел от два месеца в дома на Венцислав. Преди това убитият водел скитнически начин на живот. Двамата често си пийвали, като подкарали Трифон Зарезан ден по-рано. Вечерта срещу празника, на 13 срещу 14 февруари, между двамата възникнал пиянски конфликт, про който Венцислав нанесъл смъртоносния побой над квартиранта си.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянната му мярка за неотклонение „Задържане под стража” предстои да бъде внесено във Варненския окръжен съд.

Автор Добромир Радушев