Спорт

Борци доказаха класата си, печелят куп медали /Снимки/

  16.02.2018 17:52             
Борци доказаха класата си, печелят куп медали /Снимки/

Спортист №1 на Враца Йоан Димитров доказа класата си в държавното лично първенство по борба класически стил за мъже. В Сливен той стана шампион при 87-килограмови, побеждавайки във финала Владимир Стойчев от НСА-Академик /София/. Димитров заслужи и приза за най-техничен състезател в надпреварата. Съотборникът му Мариян Маринов пък дели третото място в категорията със Станислав Кънев от Берое /Стара Загора/.

Злато спечели и едно от най-новите попълнения във врачанския клуб. Николай Вичев триумфира при 63-килограмовите. За титлата той се пребори със Севгин Мехмед от Локомотив-93 /Варна/. На 3-о място са Георги Тодоров от Ботев 93 и Никълъс Сулев от столичния Левски.

Спортист №1 на Монтана Дейвид Димитров защити реномето на местната школа. Той стана шампион в категория 67 кг след успех срещу Нестър Нестъров от НСА-Академик.

Николай Иванов от Враца е 8-и. Съотборникът му в Ботев 93 Георги Берчев се задоволи със среброто при 72-килограмовите, след като във финала отстъпи от арменеца Айк Мнацканян от Миньор /Перник/. Стоян Кубатов и Едуард Евтимов от врачанския клуб пък са съответно 7-и и 21-и. В категория 82 кг бронзови медалисти са Кристиян Илиев и Светослав Николов от Ботев 93, Росиан Дермански е 7-и, а Илиян Георгиев - 13-и.

Димитър Стойчев от Монтана и Стилиян Найденов от Враца делят 5-то място при 77-килограмовите, където Габриел Иванов от Слава е 9-и. Съотборникът му Стефан Григоров е 7-и в категория 55 кг. На същото място при най-тежките /130 кг/ е Сергей Велев от Ботев 93, а на 12-а позиция при 97-килограмовите е Даниел Банков.

При жените в свободния стил дебютантката от врачанския клуб Каролина Василева стана вицешампионка. Във финала на категория 72 кг тя загуби от Габриела Гигова от Юнак-Локомотив /Русе/.

При 50-килограмовите Бойка Иванова от Ботев 93 е 7-а. Бившата възпитаничка на клуба и настояща състезателка на Левски Мими Христова сгази конкуренцията в категория 59 кг. В спора за златото тя се наложи над Биляна Дудова от Юнак-Локомотив /Русе/.

Видинчанката Боряна Борисова от НСА-Академик пак е шампионка при 76-килограмовите, след като надви съотборничката си Денислава Димитрова.

Сред съдиите беше врачанинът Ангел Петров.