Събития

Аудио-пътеводител информира туристи в трансграничен регион

  15.02.2018 11:31             
Аудио-пътеводител информира туристи в трансграничен регион

Трансграничен аудио-пътеводител ще запознава туристите с 1 500 туристически обекти и атракции в целия трансграничен район между България и Румъния. Обектите са разделени в пет туристически категории: история, религия, развлечения, спорт и здраве.

Пътеводителят е изготвен от ТПП Враца, Русенската индустриално търговска камара и румънският Център за консултации и управление на проекти Европроджект.

Финалната пресконференция по проект „Трансграничен аудио пътеводител“, по Програма Interreg V – A Румъния- България се състоя на 13 февруари в Търговско-промишлена палата – Враца. Програмата е финансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Партньори по проекта са Център за консултации и управление на проекти – EUROPROJECT, Румъния и Русенска търговско-индустриална камара. Продължителността на проекта е 24 месеца, с бюджет: 689.759 Евро. Целта е да се предложи решение за проблема с оттеглянето на туристите чрез подобряване на устойчивото развитие на природното и културно наследство и чрез по-добро популяризиране на туристическите атракции и дейности в трансграничния регион.