Спорт

Дузина ватерполистки от Ботев 2000 представят България

  14.02.2018 15:36             
Дузина ватерполистки от Ботев 2000 представят България

12 състезателки от СКПС Ботев 2000 са включени в разширения състав на националния отбор за девойки за европейското първенство. Шампионатът на Стария континент ще се проведе през септември на португалския остров Мадейра. От врачанския клуб в представителния тим на страната ни намериха място вратарките Патрисия Евтимова и Хелена Христова, както и полевите състезателки Ива Атанасова, Виктория Минчева, Мелани Христова, Хрисияна Христова, Теодора Димитрова, Ива Джунова, Мария Пановска, Рени Руменова, Катрин Стефанова и Радостина Димитрова. Начело на националките е треньорът на Ботев 2000 Венетка Начева.

„Не е изнеда, че толково много врачанки са в разширения състав, но това не означава, че всичките 12 ще отидат на европейското. Първенството е за родени през 1999 г. Нашите момичета са с година-две по-малки, но ще участват с цел да трупат опит“, каза специалистката. В групата, с която тя ще работи, попаднаха още 11 момичета от София и Бургас -  Анна Гешева, Таня Вълчева, Дияна Божанова, Румяна Евстатиева, Михаела Нанева, Ана-Мария Куюмджиева, Косара Сиришнишка, Ивет Николова, Росица Желязкова, Стела Димитрова и Александра Ненова.

На този етап не е ясна програмата за подготовката им. Лагерите ще се уточнят с отговорника за националните отбори във федерацията Тома Томов.